Life is a Lab

Onsdag 29. januar er alle NHH-studenter og ansatte invitert til "Life is a Lab" i Aulaen på NHH. In English

17.01.2014 - Lisbeth Heilund


Bakgrunnen for dette arrangementet er Utdanningskvalitetsprisen som Alexander Cappelen og Bertil Tungodden mottok i desember 2013. I begrunnelsen for prisen stod det blant annet at «Cappelen og Tungodden tar den forskningsbaserte undervisningen på alvor ved at de lar studentene selv gjennomføre eksperimenter og dermed får prøvd noe av den forskningsbaserte undervisningen i praksis». Se tidligere sak i Paraplyen

Dekan for bachelorutdanningen ved NHH og ChoiceLab-forsker Kjetil Bjorvatn sier at dette blir et arrangement hvor man prøver å bringe forskningen til studentene, i tråd med begrunnelsen for prisen.

- Forskningsbasert undervisning er så mangt, men en måte er å la studentene selv delta i eksperimenter som dem man gjør i ChoiceLab-regi. Det å bringe studentene inn i forskningsverdenen tidlig, tror jeg er veldig motiverende. Å la dem delta i eksperimenter er en fin måte å gjøre dette på. Jeg håper det også kan være med på å motivere til en videre forskerkarriere.

Foredragsholderne Uri Gneezy og John List er to av verdens fremste forskere innen eksperimentell økonomi. De har holdt PhD-kurs ved NHH, og disse to har sammen skrevet boken "The Why Axis: Hidden Motives and the Undiscovered Economics of Everyday Life".

Det blir også debatt om "hvorfor atferdsøkonomi er viktig for økonomistudenter". Etter arrangementet i aulaen blir det gratis mat og drikke i studentkantinen.

- Studentene har noe å glede seg til. Vi håper dette kan bli et årlig arrangement der andre forskergrupper også kan vise frem sin forskning til studentene ved NHH, sier Bjorvatn.

Meld deg på her


Program:

"Life is a lab: Why behavioral economics is key to the success of Obama and Google"
Wednesday January 29, 16.15

16.15 Welcome by Rector Frøystein Gjesdal and Dean Kjetil Bjorvatn.
16.30 "Leadership and Incentives", Professors Alexander W. Cappelen and Bertil Tungodden, NHH
16.45 "Life is a lab: Insights from behavioral economics," Professors Uri Gneezy, UC San Diego and John A. List, University of Chicago
17.30 Debate: "Why is behavioral economics important for business students?"

Panel:
- Håvard S. Abrahamsen, Managing Director, PwC
- Uri Gneezy, Professor, UC San Diego
- Thore Johnsen, Professor, NHH
- John A. List, Professor, University of Chicago

Chair:
- Kjetil Bjorvatn, Dean, NHH

18.00 Drinks and snack in the student canteen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive