NHH Bulletin med nytt nummer

AFF har gått i kompaniskap med det franske eliteuniversitetet HEC Paris om et bedriftsinternt program for Nutreco. NHH Bulletin var med da de besøkte verdens største grossistmarked utenfor Paris. Dette er en av hovedsakene i NHH Bulletin 4/2014.

24.12.2014 - Tekst: Sigrid Folkestad


Les forskningsmagasinet på issuu

NHH Bulletin: Matmarked i Paris
AFF har holdt lederutviklingsprogrammer for Nutreco tidligere, men i år har konsulentselskapet i NHH-miljøet gått sammen med HEC Paris. Samarbeidet gir markedsføringseffekt, det legger ikke seniorkonsulent i AFF Atle Jordahl skjul på. - Det betyr enormt mye for oss. Financial Times har rangert HEC Paris som Europas beste handelshøyskole, og de topper også rangeringen for bedriftsinterne programmer, slik som dette vi har for Nutreco. Foto: HEC Paris-professor Daniel Genton (med blå genser over frakken) viser rundt på matmarkedet utenfor Paris.
Foto: Helge Skodvin
Bulletin: Smarttelefon
Et annet tema i årets siste utgave av NHH Bulletin er ekstrem bruk av smarttelefon. Vi greier ikke å legge fra oss mobilen. I gjennomsnitt sjekker vi han 150 ganger i døgnet. Hva ligger bak? Angst for ikke å være med i den sosiale loopen, er en av forklaringene. - Når du i alle sammenhenger kikker i mobilen, sjekker meldinger, epost og sosiale medium, enten du er på teater eller i middager. Når du ikke greier å la være, bortsett fra når du sover. En ekstrem bru, sier professor Tor Wallin Andreassen ved Institutt for strategi og ledelse. Illustrasjon: Øyvind Lothe, Reine Linjer.
Katrine Holm Reiso - portrett
Katrine Holm Reiso har nylig disputert for doktorgraden ved NHH. Hun har forsket på unge arbeidsledige, alenemødre og deres barn. Hun har spesielt sett på hva reformen i overgangsstønaden har hatt å si for alenemødre og hvordan det har gått med barna deres senere i livet. - Som samfunn kunne en håpet at reformen skulle føre til høyere inntekter og kanskje også til andre holdninger til arbeid, utdannelse og velferdsytelser. Dette kunne i neste omgang gi bedre skoleresultater for barna. Men ser vi på barna til yngre alenemødre, opplever de faktisk et betydelig fall i skoleresultater, sier Reiso.
Foto: Helge Skodvin

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive