Victor D. Norman får Bronsesvampen høsten 2014

Høstens vinner av Bronsesvampen går til Victor D. Norman for kurset Internasjonal handel og økonomisk vekst.

19.12.2014 - Astri Kamsvåg


Victor D. Norman har i en årrekke utmerket seg som en faglig dyktig, pedagogisk og engasjerende foreleser. Han har spesielt lykkes med å knytte teorien opp mot samfunnsdebatten. Foreleseren har holdt dette kurset i en årrekke med gode tilbakemeldinger. Han fikk også Bronsesvampen første gangen kurset ble gitt.

Faget er krevende, og stiller høye krav både til studentene og foreleser. Norman har klart å gjøre stoffet både forståelig og interessant. Dette har blitt gjort ved bruk av lettfattelige eksempler fra det virkelige liv og et gjennomgående fokus på å knytte pensum opp mot dagsaktuelle temaer. I tillegg har han vært opptatt av å henvende seg til studentene, både for å sette i gang diskusjon rundt faget, og for å få tilbakemelding fra studentene.

Studentene mener han er morsom og har stålkontroll i faget sitt. For å sitere en av studentene: "Han får meg til å forstå hvorfor jeg begynte å studere økonomi". For å ytterligere illustrere hans betydning har flere av studentene har i deres begrunnelse skrevet at: "Han er det eneste som kunne fått meg på skolen klokken 08.00 en mandag morgen".

Victor Norman har mottatt prisen tre ganger tidligere, i 1973, 1980 og sist for samme kurs i 2006.

Bronsesvampen ble første gang delt ut i 1972 for å gi en påskjønnelse til forelesere som i studentenes øyne har gjort en ekstraordinær god innsats i undervisningen på bachelor. Prisen deles ut hvert semester av Fagutvalget.

Statutt for bachelorstudentenes foreleserpris ved NHH

Bachelorstudentenes foreleserpris (bronsesvampen) ved Norges Handelshøyskole ble første gang delt ut i 1972 for å gi en påskjønnelse til forelesere som i studentenes øyne har gjort en ekstraordinær god innsats i undervisningen på bachelor.

Formålet med bronsesvampen er først og fremst å hedre forelesere for god innsats og som har utmerket seg særlig positivt, samt være en motivasjonsfaktor for forelesere til å yte det lille ekstra.

Bronsesvampen deles ut hvert semester, og består av et diplom og en bronsesvamp.

Prisen skal først og fremst gå til én eller flere forelesere i ett kurs som har gjort en ekstraordinær god innsats i undervisningen. Momenter som bør ligge til grunn er:
- generelle gode pedagogiske evner
- evne til å skape engasjement og interesse for faget
- innovasjon og nyskapning i undervisningen
- evne til å knytte faget opp mot næringslivet og det virkelige liv

Styret i Fagutvalget har ansvaret for å oppnevne en komité som deler ut prisen. Prisen deles på bakgrunn av nominasjoner fra studentene. Komiteen skal bestå av minst to representanter fra hvert kull på bachelor samt bacheloransvarlig i Fagutvalget.

Jan I. Haaland mottok prisen på vegne av Victor D. Norman som var bortreist da utmerkelsen ble offentliggjort og overrakt på allmøtet for alle NHH-ansatte 19. desember 2014.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive