Faglig fredagspåfyll

Faglig Fredag går av stabelen for første gang 10. mai med temaet "Perspektiver på verdensøkonomien: Lave renter i vår tid?". Kjetil Bjorvatn håper at man kan skape en møteplass for både professorer og studenter.

03.05.2013 - Tobias Wichstrøm Munter


- Jeg pratet med noen studenter i Klubben etter Symposiet. Vi snakket om hvordan vi kunne gjøre bachelorstudiet bedre, og det ble ytret et ønske om mer interaksjon med foreleserne. Idéen om Faglig Fredag ble født den kvelden, innleder Bjortvatn.

Hensikten er å skape et uformelt forum hvor både forskere og studenter kan dra nytte av hverandre - studentene får faglig påfyll i form av et foredrag om et aktuelt tema, mens forelesere kan få nyttige innspill og inspirasjon om kurs og pedagogikk.

- Faglig Fredag er åpent for studenter og forelesere både på bachelor- og masternivå. Jeg håper det faller i smak. Tanken er å arrangere dette to ganger i semesteret, hver gang med nye tema og nye foredragsholdere; en fra NHH og en utenfra, fortsetter han.

Thøgersen og Torgersen om makro

Temaet på det første forumet er den internasjonale makroøkonomiske situasjonen, med innlegg fra Professor Øystein Thøgersen og porteføljeforvalter for Holbergfondene, Gunnar Torgersen.

Thøgersen skal innlede ved å beskrive utviklingen og fremtidsutsiktene for verdensøkonomien, mens Torgersen skal fortelle om hvordan den økonomiske situasjonen påvirker investeringsbeslutninger i praksis.

Spente studenter

Så langt har responsen vært positive. Tredjekullist Sunniva Adam legger ikke skjul på hva hun tenker om arrangementet:

- Jeg synes det er flott at NHH tar iniativ til et arrangement med et spennede og aktuelt tema. Det er flott at man får se at det man lærer er relevant for arbeidslivet. Et litt mer uformelt forum kan senke terskelen for å stille spørsmål og skape en fin dialog, sier Adam.

Etter det faglige innholdet blir det pizza og mingling.

Arrangementet finner sted i Campus (studentområde i kjelleren) kl 17:00 fredag 10. mai.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive