Styremøtet: risikoanalyser og resultatkrav

Høyblokken (Arkivfoto)

Semesterets første styremøte ble gjennomført mandag 10. september. Blant sakene på dagsorden var ledelsesmodell (se egen Paraplyen-sak) risikoanalyser, informasjonssikkerhet og resultatkrav til administrerende direktør.

13.09.2012 - Kristin Risvand Mo


Styreleder Jan I. Haaland innledet med å ønske tre nye representanter velkommen i styret.

Cilia Homes Indahl og Ole Kristian Hermansen er nye studentrepresentanter, mens Aleksander Sivertsen representerer de midlertidig ansatte ved NHH.

Ny ledelse ved CSI

Senter for tjenesteinnovasjons (CSI) nye leder Tor Fredriksen stod for det faglige innlegget på styremøtet. Han ga en kort statusoppdatering for CSI etter vel ett års drift med hensyn til drift, organisering, partnere, rekruttering, økonomi, faglige aktiviteter og internasjonalisering.

Fra 1. august har Tor Fredriksen overtatt som daglig leder for senteret, en jobb han kombinerer med stillingen som instituttleder ved SOL.

Per Egil Pedersen fortsetter i en 20 prosent stilling som forskningssjef, mens Annita Fjuk fra Telenor går inn i senterledelsen for å ivareta eksterne relasjoner og kontakt mot bedriftspartnere.

Norges forskningsråd avla nylig CSI en «site visit», der CSI fikk godkjentstempel. Den umiddelbare tilbakemeldingen fra NFR var positiv og senterledelsen venter nå på en mer formell tilbakemelding etter besøket.

Aktiviteten i senterets første driftsår har vært svært høy, med en rekke pågående prosjekter og «spinn-offs» av samarbeidet mellom forskere og partnerbedrifter.

Tor Fredriksen tok også opp utfordringer knyttet å bygge opp et nytt senter når det gjelder intern organisering, rekruttering, partnerskap og finansiering.

Risikoanalyser

Økonomiregelverket for staten og Kunnskapsdepartementet pålegger høyskolen å gjennomføre risikoanalyser som skal integreres i virksomhetsstyringen.

Plan- og strategiutvalget (PSU) ved NHH har behandlet risikoanalyser på fire områder i 2012, etter forslag fra styret i juni. Disse områdene er studentgjennomstrømming, nybygg/flytting, publisering og implementering av ny administrativ organisering.

Analysene ble tatt til orientering av styret. I fremtiden vil arbeidet med risikoanalyser bli koblet enda nærmere mot NHHs strategi- og budsjettarbeid.

KPMG har kartlagt informasjonssikkerheten ved NHH og levert en rapport som ble tatt til orientering av styret.

Styret diskuterte også resultatkrav for administrerende direktør. Dette skjer årlig som en del av tilbakemeldingen til Kunnskapsdepartementet for ledere som er under statens lederlønnsordning.

Resultatkravene vil inngå i administrerende direktørs lederlønnskontrakt for kommende år, og vil være unntatt offentlighet til Kunnskapsdepartementet har behandlet saken.

Styret vedtok endringer i vedtektene i Stiftelsen SNF, som reduserer antall styremedlemmer fra seks til fire.

Styret ble til slutt orientert om mulig opprettelse av et nytt institutt for finans, en sak som er satt på dagsorden av Institutt for foretaksøkonomi. Rektor Jan I. Haaland og prorektor Gunnar E. Christensen har skrevet et notat om problemstillinger og videre prosess i saken, som ble tatt til orientering av styret. Saken vil komme til realitetsvurdering i styret senere i høst.

Ansatte på NHH kan finne mer informasjon fra styremøtet på Innsiden (klikk på møteinnkalling 4/12)


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive