Økt konkurranse - NHH holder stand

NHH, høyblokken (arkivfoto)

Norges Handelshøyskole (NHH) havner på en solid 46. plass på Financial Times' prestisjetunge rangering av verdens økonomisk-administrative masterutdanninger, Masters in Management. In English

17.09.2012 - Red.


Dette er tre plasser ned fra i fjor, men NHH holder stand tatt i betraktning at fem nye utdanningsprogrammer kom med på rangeringen i år.

46. plassen plasserer NHH i gruppe med blant andre finske Aalto University, Copenhagen Business School og Warwick Business School i Storbritannia.

Det internasjonale masterprogrammet til CEMS-nettverket, som NHH tilbyr sammen med flere ledende, internasjonale handelshøyskoler, posisjonerer seg svært godt også i år.

CEMS havner på en sterk tredjeplass av de totalt 70 programmene som er med i årets rangering.

Mer mangfold

Financial Times' kåring vektlegger blant annet grad av internasjonal orientering, karrieremuligheter og mangfold. Rektor ved NHH, Jan I. Haaland, er fornøyd med høyskolens plassering.

- Det at NHH har styrket sin kvinneandel både i fagstaben og blant studentene, teller positivt i denne rangeringen. I tillegg har skolen en jevn økning i antall internasjonale studenter. Begge disse forholdene er noe vi har jobbet systematisk for å oppnå, sier rektor Jan I. Haaland.

Tenker langsiktig

Haaland peker imidlertid på tre faktorer som hindrer NHH i å klatre på lista, nemlig måling av reallønn, karriereutvikling og internasjonal mobilitet.

Noe av dette er utenfor høyskolens makt å gjøre noe med, men arbeid for mer internasjonal mobilitet står høyt på agendaen for NHH.

- Det er vedtatt å etablere et internasjonalt rettet karrieresenter her på NHH. Sentret vil arbeide for å motivere studenter til å tenke internasjonal karriere og vil starte sin virksomhet i løpet av dette studieåret, opplyser Haaland.

Prorektor Gunnar E. Christensen legger til at det ikke finnes noen «quick fix» for å forbedre seg.

- Langsiktige strategier og jobbing er det som må til, understreker han.

Viktig med sterk posisjon

Både rektor og prorektor er enige om at kåringer slik som Financial Times sine er viktige for å synliggjøre NHH i internasjonal sammenheng.

- Vi vet at utenlandske studenter ofte ser på disse rangeringene før de bestemmer seg for hvor de vil søke. Derfor er det viktig for oss å posisjonere oss godt, sier de to.

Det er sveitsiske University of St. Gallen som i år troner øverst på listen.

Se hele rangeringen her

Les mer om CEMS her.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive