Direktør for eksternfinansiert virksomhet

NHH (Arkivfoto)

Ved NHH er det ledig stilling som direktør for eksternfinansiert virksomhet.

14.09.2012 - Red.


NHH-miljøet utgjør landets ledende fagmiljø innen økonomisk-administrative fag. Høyskolen har i dag over 3000 studenter, en samlet stab på rundt 350 personer og samarbeider nært med Administrativt forskingsfond (AFF) og Samfunns- og næringslivsforskning AS (SNF). Sammen utgjør NHH-miljøet et stort faglig og utviklende fellesskap med mer enn 500 tilsatte.

NHH har gjennom de senere år satset ekspansivt i etter- og videreutdanningsmarkedet med særlig vekt på våre executive MBA programmer MØST og MASTRA samt fordypningsstudier i finansielle emner i samarbeid med Norske Finansanalytikeres Forening. Videre tilbyr NHH en rekke bedriftsinterne programmer, herunder flere i samarbeid med AFF.

NHH vil i løpet av året overta 85% av aksjene i SNF AS. Som et ledd i høyskolens stasing i forhold til markedet, skal høyskolen samle organiseringen av all bidrags- og oppdragsbasert forskning og utdanning i en avdeling, hvor SNF AS inngår som et datterselskap. Denne enheten skal være NHH-miljøets felles dør til/mot markedet.

Til å lede denne satsingen søker NHH en avdelingsdirektør.

Enheten vil være organisert i tre ansvarsområder som samler og har ansvar for henholdsvis NHH executive, seksjon for næringslivskontakt og kontakten med SNF AS.

Den som tilsettes vil samarbeide tett med faglig ledelse, spesielt rektoratet og dekan for etter og videreutdanningen, samt med faglige programdirektører, adm. dir SNF AS, institutter, sentre og fagstab. Avdelingsdirektøren rapporterer til administrerende direktør og inngår i høyskolens administrative ledergruppe, og vil således også arbeide tett med den øvrige administrasjon.

Sentrale oppgaver for avdelingsdirektøren vil være:

• ansvar for å etablere og utvikle den nye avdelingen i tråd med NHHs strategiske målsetninger

• ansvar for å videreutvikle høyskolens kommersielle og oppdragsbaserte aktivitet

• ansvar for å videreutvikle og systematisere NHHs kontakt med næringsliv og forvaltning

• ansvar for det operative samarbeid med AFF

• ansvar for inntjening og resultater i enhetene som inngår i direktørens ansvarsområde i tett samarbeid med adm. dir. SNF AS og dekan NHH Executive

• overordnet salgsansvar for oppdragsbasert forskning og utdanning

• overordnet ansvar for koordinering og systematisering av NHHs kontakt med næringslivet

• ansvar for å tilrettelegge og drive prosesser i samarbeid med SNF for å videreutvikle den oppdragsbaserte forskingen

• ansvar for å tilrettelegge og drive prosesser i samarbeid med dekan, NHH Executive og fagstab for å utvide porteføljen av etter- og videreutdanningsprogrammer, både åpne og bedriftsinterne

• direkte lederansvar for medarbeidere og det administrative arbeid i NHH Executive

NHHs virksomhet og organisering er i endring og utvikling. Den som tilsettes får gjennom sin funksjon aktivt bidra i dette spennende utviklingsarbeidet. Aktuelle kandidater må gjennom sin ledererfaring ha vist gode resultater innen stillingens ansvarsområder, og evne til å utvikle sine medarbeidere samt evne til å bidra til gode relasjoner til samarbeidspartnere internt og eksternt.

NHH vil i den forbindelse legge stor vekt på lederegenskaper som:

- evne til å arbeide strategisk, være analytisk og løsningsorientert med god gjennomføringsevne

- evne til å inspirere og motivere medarbeidere

- evne til relasjonsbygging og samarbeid på tvers i organisasjonen

- evne til å bygge opp en ny avdeling med strategisk viktige satsningsområder

Det er et ønske at kandidaten har god kjennskap til det kommersielle etter- og videreutdanningsmarkedet og/eller markedet for oppdragsbasert forskning. I tillegg vil det være en fordel med internasjonal erfaring.

Søkere må ha utdanning minimum på masternivå, men PhD kandidater oppfordres særlig til å søke. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk er en forutsetning.

Stillingen er plassert i kode 1060 - avdelingsdirektør og lønnes etter statens regulativ i

ltr. 75 - 84. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % som innskudd i Statens pensjonskasse.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til

Administrerende direktør Ole Hope, tlf. 55 95 92 32 eller

HR-sjef Christina Therese Brunner, tlf. 55 95 97 50 / 951 76 288

Søk stillingen på www.nhh.no/stilling innen 7.10.2012


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive