Ærespris til Arnljot Strømme Svendsen

Arnljot Strømme Svendsen (Arkivfoto)

Professor emeritus Arnljot Strømme Svendsen er tildelt Nansen Human Foundations nasjonale ærespris.

24.09.2012 - Hallvard Lyssand


- Arnljot Strømme Svendsen er en av Norges fremste kulturtenkere, humanister og skribenter, og har over lang tid fremmet humanistiske verdier på sitt arbeidsfelt, heter det i begrunnelsen.

NHH-professoren er den første som får prisen.

91 år gamle Strømme Svendsen begynte sin lange og innholdsrike akademiske karriere ved NHH i 1948, og har blant annet gjort stor nasjonal og internasjonal forskningsinnsats innen skipsfartsøkonomi. Han var også styreleder for Raftostiftelsen de første 10 årene, og har vært med i Nansen Foundations styre siden stiftelsen i 2006.

Prisen blir overrakt i forbindelse med en konsert med St. Petersburg filharmoniske orkester i regi av Nansen Human Foundation i Grieghallen i kveld, mandag 24. september.

Nansen Human Foundation ble stiftet av Trond Mohn og Dan Odfjell i 2006. Formålet er blant annet å styrke samarbeid og forståelse mellom Norge, Russland og Armenia innen næring, utdanning og kultur.

Aktivitetene varierer fra å fungere som vertskap når russiske og armenske delegasjoner fra forvaltning og næringsliv besøker Norge, til å arrangere konserter og andre kulturtiltak.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive