Blir hovedredaktør i bonustidsskrift

Kjell G. Salvanes (foto: Eivind Senneset)

Professor Kjell G. Salvanes tar fra høsten over som hovedredaktør i ærverdige The Economic Journal.

28.06.2012 - Knut André Karlstad


Det har vært en travel semesterinnspurt for Salvanes, som nettopp har arrangert to konferanser på NHH. Nå rykker han også opp fra vervet som associate editor til å bli full redaktør i tidsskriftet The Economic Journal.

- Tidsskriftet er på bonuslisten til NHH, og er et av de eldste tidsskriftene i samfunnsøkonomi. Det gis ut av The Royal Economic Society i London. Jeg har vært associate editor i et års tid. Fra i høst blir jeg en av tre hovedredaktører, forteller Salvanes.

Redaktørjobben er et svært tidkrevende verv, og Salvanes regner med å måtte gjennomgå flere hundre innsendte artikler i løpet av året.

- Halvparten eller flere blir «desk rejected», som det heter. De som ikke blir forkastet blir sendt videre til underredaktørene for videre vurdering, sier han, og fortsetter:

- Det blir større og større krav til å være redaktør. Vi ser det er en senking av tiden det tar å få en artikkel vurdert. De tidsskriftene som har kort behandlingstid er veldig attraktive.

The Economic Journal er en ledende journal innen bred samfunnsøkonomi, og ønsker å gi retning til faget. Muligheten til å få innflytelse over veien videre for faget er noe av det Salvanes ser frem til.

- Det er selvfølgelig prestisje å bli redaktør i et tidsskrift. Man får muligheten til å ha innflytelse på feltet. Topptidsskriftene gir prestisje utad. Og det løfter, og har løftet, høyskolen opp internasjonalt. Det er selvfølgelig viktig, sier han.

Parallelt med redaktøropprykket skal Kjell G. Salvanes fra høsten av ha et års forskningsopphold ved Columbia University i New York.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive