Starter internasjonalt karrieresenter

Karriere

NHH oppretter et internasjonalt karrieresenter. Det vedtok NHH-styret i styremøte tirsdag 24. april. Målet er å motivere flere kandidater til å søke jobb i utlandet.

30.04.2012 - Kristin Risvand Mo


Karrieresenteret blir etablert som en prøveordning i tre år, med en bemanning på ett årsverk. I behandlingen av saken la styrets medlemmer vekt på at senteret måtte samarbeide bredt med næringsliv, fagmiljø og ikke minst studentene. Det ble understreket at senteret ikke skal konkurrere med verken SiBs karrieresenter eller arbeidet som Næringslivsutvalget (NU) gjør.

SiB skal fortsatt betjene NHH-studentene som sikter seg inn mot det nasjonale arbeidsmarkedet, og det er ønskelig å videreføre arbeidet som SiB gjør på NHH i lokalene til det nye karrieresenteret. Videre ses karrieresenteret på som et virkemiddel for å styrke samarbeidet med NU og AISEC og innplassere dette organisatorisk.

Senteret vil administrativt legges til studieadministrasjonen, men både funksjon og organisatorisk plassering skal vurderes etter 18 måneder.

Et internasjonalt karrieresenter ble utredet i en rapport av en intern prosjektgruppe om internasjonal arbeidsmobilitet i 2011. Her blir karrieresenteret foreslått som ett av flere nye tiltak for å legge til rette for kandidater som ønsker en internasjonal karriere. Rapporten utreder også årsakene til den lave internasjonale mobiliteten blant NHH-kandidatene. Les rapporten

Styret ser fremover

I styremøtet ble det også vedtatt et nytt rammeverk for kvalitetssikring av utdanningen (KS Utdanning). Rammeverket ble presentert for styret i februarmøtet, og har siden blitt justert noe i tråd med innspill fra høringsrunden internt. Rammeverket vil i løpet av våren 2012 bli komplettert med oppdaterte rutine- og prosessbeskrivelser, oversikt over evalueringer og tilpassede beskrivelser på programnivå, samt nye nettsider. Dokumentasjonen av kvalitetssystemet vil danne et viktig grunnlag for NOKUT-evalueringen høsten 2012.

Styremøtet ble holdt i forbindelse med styrets strategiseminar på Solstrand hotell & bad 23. og 24. april. Mandag 23. april var instituttledere, dekaner og leder for pedagogikkgruppen til stede for å gi en statusoppdatering for sine områder i NHHs strategi for 2010 til 2013. Også administrative avdelingsledere og studentforeningens leder deltok på samlingen.

Det var også satt av god tid til å starte diskusjonene om strategi for 2014 til 2017, med vekt på det strategiske fundamentet og føringer for ny strategi. Temaer som ble tatt opp var visjon, verdier, strategiske utfordringer og satsingsområder. Også forholdet til ambisjonene i Handlingsprogrammet NHH 2021 ble diskutert.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive