Jan i Japan

Jan I Haaland (foto: NUCB)

Mens nordmenn flest valfartet til påskefjellet var rektor Jan I. Haaland i Japan for å dyrke samarbeidet med universitetet i Nagoya. In English

13.04.2012 - Knut André Karlstad


Rektor var nemlig invitert til å holde hovedtalen under åpningen av det nye skoleåret ved Nagoya University of Commerce & Business (NUCB).

- Det var en hyggelig og fin tur. Det akademiske året begynner 1. april i Japan, og det er åpenbart en tradisjon å ha en taler fra en av samarbeidspartnerne. Dette er en formell og fin seremoni for de nye studentene, med foreldre, gjester og hele staben til stede, forteller rektor til Paraplyen.

Nagoya University of Commerce & Business
Det var over tusen mennesker til stede da starten på det akademiske året ble markert ved NUCB.
Foto: NUCB

I storstilte omgivelser var Haaland hedersgjest under oppholdet, og i tillegg til rektor holdt også NHH-student Sophie Grindstad fra Bergen en tale på vegne av de internasjonale studentene ved universitetet.

- Det var veldig fint der, en svær campus, med mye natur og flotte bygninger. Mye av det valgt ut av presidenten selv, sier Haaland.

President Kurimoto og rektor Haaland
President Kurimoto viser rektor Haaland rundt i flotte omgivelser på campus.
Foto: NUCB

Det var over 1000 mennesker til stede under den ærverdige seremonien, og begge lands nasjonalsanger ble sunget av en japansk operasangerinne. Sophie Grindstad hadde på forhånd vært med og trent henne i uttale på «Ja, vi elsker».

Universitetet ledes av president Kurimoto, og er en privat institusjon som ble etablert av den nåværende presidentens familie for ca. 60 år siden. NHH inngikk utvekslingsavtale med universitetet i 2007, og sendte de første studentene dit høsten 2008.

Sophie Grindstad
Sophie Grindstad (t.h.) fra NHH holdt tale på vegne av de internasjonale studentene. - Det var en veldig flott tale. Hun snakket blant annet om hvor godt de internasjonale studentene var blitt mottatt og tatt hånd om av universitetet, sier rektor.
Foto: NUCB
Temøte
Rektor og Sophie Grindstad ble invitert til te på det storstilte kontoret til president Kurimoto.
Foto: NUCB

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive