Hentet til Hanken

Karin S. Thorburn (foto: Siv Dolmen)

Karin S. Thorburn fra Institutt for foretaksøkonomi er utnevnt til medlem av The International Advisory Board for Hanken School of Economics i Helsinki.

18.04.2012 - Knut André Karlstad


NHH-professoren vil gå inn i styret umiddelbart. The International Advisory Board (IAB) skal hjelpe den finske handelshøyskolen til å styrke forskning og undervisning, og andre områder som internasjonalisering og kontakt med næringslivet.

- Jeg har truffet mine finske kolleger i finans på internasjonale konferanser, samt besøkt Hanken et par ganger for å gi seminarer for fagstaben. Nåværende rektor Eva Liljeblom er innenfor samme fagfelt som meg (finans), så vi er bekjente fra vitenskapelige sammenhenger, sier Thorburn om sitt nåværende forhold til den finske skolen.

Thorburn har lang internasjonal erfaring og ønsker å ta med seg dette inn i arbeidet med å styrke Hankens posisjon.

- Med mine 11 år som fakultetsmedlem på Tuck School of Business ved Dartmouth College i USA - som regnes som et av de beste MBA-programmene i verden - har jeg en stor internasjonal erfaring som kan være til hjelp i den strategiske utviklingen av en europeisk business-skole som Hanken. Det skal bli spennende å få være delaktig i den prosessen, sier hun til Paraplyen.

Hanken School of Economics er en av to EQUIS-akkrediterte handelshøyskoler i Finland, og sikter på å skaffe seg den amerikanske AACSB-akkrediteringen. Høyskolen omtaler seg selv som det mest internasjonale universitetet i Finland.

Hankens ordinære styre ledes av Björn Wahlroos. De som skal sitte med Thorburn i IAB er professor Marie Laure Djelic (Essec Business School), professor Vera Minina (St. Petersburg State University), professor Jos Lemmink (Maastricht University), professor Joseph Sarkis (Clarke University) og territory senior partner Henrik Steinbrecher (PWC Sweden).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive