BergeNSBaneløpet for 40. gang

BBL 2011 (Foto: Marie Skjelbred/Foto NHHS)

Torsdag morgen gikk startskuddet for den 40. stafetten mellom NHH og BI, og for ellevte gang gikk våre studenter av med seieren. Her kan du lese et referat fra stafetten.

12.04.2012 - Knut André Karlstad


Stafetten har blitt arrangert hvert år siden 1973, og har hatt en enorm NHH-dominans de siste årene.

Lørdag

13:00: Mens BI tradisjonelt har sine beste løpere nært Oslo er det motsatte tilfelle for NHH. I dag stiller man med "toppa lag", og allerede på den første sykkeletappen tok vi over fire minutter. Idet løperne nærmer seg Kvamskogen leder de røde fra Bergen med 39:55. Det går mot seier!

18:00: Da er årets løp over og NHH har vunnet med over 50 minutter, ifølge siste rapport. Gratulerer til alle løpere og supportere med vel gjennomført arrengement.

Fredag

09:45: Dagen startet med en justering av differansen mellom lagene pga. feilløping. NHH starter dermed med en ledelse på 10:37. BI vinner dagens første etappe, men NHH øker jevnt og trutt den første timen. Lacrosseguttene til BI gjør deretter en god jobb og i skrivende stund er NHHs forsprang på 8:42.

11:00: Lagene tar lunsj på Gol. Etter siste oppdatering har NHH tatt minutter jevnt og trutt. Martin Lycke tok hele 1:52 på en relativt kort etappe, og differansen er totalt oppe i 14:28. Etter sterk NHH-innsats har vi også fått dagens første avbrudd i løpet, noe som inntreffer når en løper havner mer enn tre minutter bak. Da starter løperne på den neste etappen likt igjen etter at differansen er bokført.

13:30: Skolene veksler mellom å vinne etapper nå, men NHH kniper stadig sekunder i sammendraget. 14 minutter og 58 sekunder er totaldifferansen i vår favør. Årets løp ligger an til å bli en jevnere affære enn de siste gangene. I fjor var NHH en time foran på andre dag. BI reklamerer nå med at Lacross-guttene igjen skal sende ut sterke løpere, etter at de gjorde det godt tidligere i dag.

14:45: NHH er inne i en veldig sterk periode nå. Stafetten må igjen stanses fordi avstanden mellom løperne har oversteget tre minutter. Totaldifferansen er nå 18 minutter og to sekunder. Nå venter en knallhard etappe opp mot Geilo, med så å si bare stigning.

16:00: Løperne har nå kommet seg gjennom Geilo sentrum etter flere harde fjelletapper. NHH fremdeles i front med 19 minutter og 27 sekunder.

17:00: Ikke lenge igjen før løpingen avsluttes for dagen på Haugastøl nå. NHH øker til 20:28.

18:00: En ny stafettdag er over, og det har gått NHHs vei jevnt og trutt. Idet løpere og suppertere setter seg i bussen over vidda, til Granvin, er ledelsen på 24 minutter og 9 sekunder.

Torsdag

10:00: Starten gikk på BI Nydalen i dag morges. Løperne på første etappe var tidligere BI-rektor Jørgen Randers og Reidar Saugstad, som løp for NHH fra 1973-75. BI har tatt teten med 1:40 etter første ordinære etappe.

NRK Morgennytt sendte direkte fra stafettåpningen i dag morges, og intervjuet stafettgründerne Alf Hildrum og Jan R. Stavik (26:20 ut i sendingen), samt løperne på startetappen (55:30).

12:00: Stafetten har nå passert Sollihøgda, og BI har hatt en sterk start ut av hovedstaden, tradisjonen tro. NHH har begynt å vinne etapper nå, og differansen er 10 minutter i BIs favør.

13:00: NHH har kuttet noe ned på forspranget, som nå er på 8:14.

14:00: Stafetten har passert Hønefoss. Kjempeinnsats av NHH-løperne den siste timen. Differansen er nå nede i to sekunder i BIs favør.

14:45: Da tar løpere og supportere seg en velfortjent hvil og lunsj ved Elvenga camping, og NHH er i teten! 3 minutter og 14 sekunders forsprang har blitt etablert på etappe 19 og 20.

16:00: Da er løperne i gang igjen og BI ypper seg litt i starten, men differansen er fremdeles 3:14.

16:30: Idet løperne passerer Olsens lompebakeri på Sokna har BI knappet innpå noe, men differansen er fremdeles på rundt tre minutter. Løperne rapporteres å lage køer i rushtrafikken.

19:45: BI fortsatte å knipe innpå etter Sokna, men anført av årets stafkomleder Charlotte Aarrestad satte NHH inn et støt idet dag én begynte å gå mot slutten. Med kun et par etapper igjen leder vi nå med 6 minutter og 27 sekunder.

20:15: Første dag er over og løperne slår leir på Nesbyen. NHH leder nå med 7 minutter og 50 sekunder. BI startet sterkt, men da NHH begynte å vinne etapper ble ledelsen raskt spist opp og vi rykket ifra. BI gjorde et sterkt comeback og var faktisk i ledelsen igjen klokken 18, men en knallsterk avslutning på dagen fra NHH-løperne gir god grunn til optimisme.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive