Eksperimentell jentedag

Jentedagen, eskrperiment (Foto: Hallvard Lyssand)

2011-utgaven av Jentedagen fikk et eksperimentelt preg.

22.03.2011 - Hallvard Lyssand


NHH arbeider for å styrke kvinnerekrutteringen på alle nivå. Blant tiltaktene for å tiltrekke seg flere kvinnelige studenter er Jentedagen.

Hvert år siden 2007 har 100 utvalgte jenter fra hele landet blitt invitert til Bergen og NHH for å få ett innblikk i forskning, studietilbud og utenomfaglige aktiviteter ved høyskolen.

Årets jentedag - den femte i rekken - fant sted fredag 18. mars og samlet 102 potensielle NHH-studenter.

I auditoriet og laboratoriet

Som vanlig fikk de presentasjoner av NHHs virksomhet fra medlemmer av fagstaben, nærmere bestemt professor og dekan Kjetil Bjorvatn, samt professorene Karin Thorburn (foretak), Frode Steen (Samfunn), Helge Thorbjørnsen (SOL) og Alexander W. Cappelen (Samfunn).

I tillegg bidrog NHH-alumni Kine Cecilie Barth fra konsulentselskapet Quartz+co.

Nytt av året var at deltakerne var med i et eksperiment.

- Målet var at jentene skulle få førstehåndfølelse av hva som foregår ved. Forskning og forskningsbasert undervisning er helt sentrale deler av høyskolens virksomhet, og tanken var at deltakelse i et eksperiment ville gi dem et litt mer direkte innblikk i en del av denne aktiviteten, sier Eivind Drange i studieadministrasjonen.

Jentedagen 2011, eksperiment (Foto: Hallvard Lyssand)
Campus gjorde tjeneste som laboratorium under Jentedagen.

Om ungdommers utdannings- og karrierevalg

- Eksperimentet jentene deltok i er del av et større samarbeidsprosjekt mellom forskningsgruppene i arbeidsmarkedsøkonomi og eksperimentell økonomi ved Institutt for samfunnsøkonomi, hvor vi ønsker å studere nærmere hva som påvirker ungdommers utdannings - og karrierevalg, forklarer professor Bertil Tungodden.

- Eksperimentet består av fem deler. Del 1 ser på hvordan de tenker på rettferdighet, del 2 og 3 studerer valg under usikkerhet og over tid, del 4 ser på viljen deres til å konkurrere og del 5 er en del kunnskaps- og holdningsspørsmål knyttet til framtidige karrierevalg, fortsetter han og avslutter:

- Et spennende element med dette prosjektet er at vi skal koble de eksperimentelle dataene med registerdata fra SSB knyttet til utdanning og inntekt.

Interessant for fremtiden

- Tilbakemeldingene fra deltakerne var at det var spennende å være med, og dette eller noe tilsvarende er definitivt interessant i forbindelse med fremtidige jentedager, sier Eivind Drange.

- Hva er egentlig fremtidsplanene for Jentedagen? Vil arrangementet bestå?

- Slik jeg oppfatter det er det forventning om det fra ledelsen, men det må vurderes fra år til år, sier Drange.

- At NHH når målet om minst 40 prosent jenteandel handler nok likevel delvis om at vi har tiltak av denne typen. Om man slutter med slike tiltak er det sannsynligvis fare for å falle tilbake til nivået man hadde før tiltakene ble innført, konkluderer han.

Jentedagen 2011, eksperiment i Campus (Foto: Hallvard Lyssand)

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive