Klart for ny Jentedag

Jentedagen (Arkivfoto, 2009)

Fredag 19. mars åpner NHH dørene for 100 jenter som snart skal velge utdanning. Målet er å få dem til å satse på økonomistudier ved høyskolen.

11.03.2010 - Hallvard Lyssand


NHH arbeider for å øke kvinneandelen på alle nivå. Blant tiltakene som er innført er Jentedagen.

Hvert år siden 2007 har 100 jenter som er i ferd med å velge utdanning blitt invitert til NHH for å møte forskere og studenter, bli introdusert for studietilbudet og få en smakebit av det utenomfaglige studentlivet ved høyskolen.

Fredag 19. mars inntar 100 jenter fra ca. 40 norske kommuner høyskolen. De inviterte er valgt ut blant jenter som meldt sin interesse på vinterens utdanningsmesser eller via NHHs nettsider.

Fag og fest

- Ved å la de studiesøkende oppleve NHH kan vi gi dem et bredere innblikk i hva økonomistudiet rommer, sier prosjektleder Eivind Drange.

- I år tar vi blant annet opp spørsmål som Samfunnsøkonomiens rolle og forklaringskraft, Utfordringer ved flernasjonale selskaper, Papiravisenes utfordringer og etikkens rolle i økonomifaget. Vi tror vi gjennom dette programmet kan inspirere flere til å velge økonomiutdanning, legger han til.

Årets Jentedag sammenfaller med UKEN 10, og etter de faglige aktivitetene inviteres jentene på revy, bankett og konsert.

Det kulturelle høydepunktet blir studentrevyen Amatør. Kvelden avsluttes med Thom Hell-konsert.

Erfaringen fra tidligere år er at Jentedagen fungerer etter intensjonen.

- Statistikk basert på søkertallene viser at det virker på dem som får komme hit. Vi har dessuten en antagelse om at det virker utover denne gruppen også, ved at de som besøker NHH på Jentedagen forteller venninner om erfaringene sine herfra, sier Drange.

Søknadsfristen for høyere utdanning er 15. april.

I 2009 var kvinneandelen på NHHs bachelorstudium på 43 prosent.

Les mer om Jentedagen på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive