Hva forsker du egentlig på, Tore Hillestad?

I dagens utgave av spalten Endelig fredag har vi snakket med Tore Hillestad, som til daglig er postdoktor ved Institutt for Strategi og Ledelse og programdirektør for AFF/NHH Executives Rektorprogram

21.05.2010 -


Tore Hillestad.
Tore Hillestad.

Navn: Tore Hillestad

Alder: 38 år

År på NHH: 11 år minus 3,5 i næringslivet

Stilling: Postdoktor ved Institutt for Strategi og ledelse og programdirektør for AFF/NHH Executives Rektorprogram.

Hva forsker du på egentlig?
Jeg har nå tre prosjekter som jeg jobber med.

Det første er kalt "krise, omstilling og vekst". Det er nå i oppstartsfasen og handler om hvordan finanskrisen håndteres på ledelsesnivå.

Det andre prosjektet jeg jobber med er "Beyond budgeting". Det er et tverrfaglig prosjekt som belyser nytenkning og praksis omkring budsjettering som styring og ledelsessystem.

Det tredje prosjektet som jeg jobber med handler om omdømmebygging i Haugaland-regionen og i Sunnhordaland, det er kalt "Managing Complexity in PetroMaritime Operations".

I tillegg til dette er jeg ansvarlig for NHH Executives lederprogram for rektorer, og har dette semesteret undervisningsansvar for "Ledelse i praksis" på bachelornivå og "Strategic Crisis Management" på masternivå.

Hva har du gjort den siste uken?
Den siste uken har jeg vært på en todagers workshop på Filefjell sammen med mine NHH-kolleger Lasse B. Lien og Tor Øyvind Baardsen.

Vi arbeidet med videreutviklingen av et casebasert undervisningskonsept innenfor konsernstrategi.

Ellers så har jeg jobbet med veiledning av studenter, sensur og skriving av en artikkel.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Noe av det kjekkeste med jobben er jo å fordype seg i de faglige problemstillinger som du er interessert i. Både faglig og praktisk.

Jeg liker og at jeg får jobbe med dyktige medarbeider og studenter. Og jeg liker jo at det er et såpass fleksibelt yrke.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Da er jeg med barna mine. Jeg har to barn på tre og seks år. Vi venter på nummer tre nå til sommeren. Ellers så går jeg en del tur. Jeg liker ski og friluftsliv.

Jeg har også fått meg en svær hage som jeg bruker mye tid på. Vi har nettopp flyttet inn i et nytt hus, så det er litt jobb der.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Oioioi, der treffer du på et punkt der jeg kanskje kan provosere litt.

Ærlig talt så vet jeg ikke om jeg ville vunnet en større pengesum i Lotto. Mange oppfatter denne holdningen som provoserende når jeg presenterer den i selskapslivet. Dersom premien gjør deg økonomisk uavhengig, kan den jo føre til en stor omvelting i livet ditt, og ikke nødvendigvis i positiv retning.

Uansett om jeg hadde blitt økonomisk uavhengig ville jeg i alle fall fortsatt på jobben, det er sikkert. Men hvis jeg hadde vunnet en stor pengesum så hadde jeg nok gjort noe fornuftig. Om det hadde vært en investering eller noe annet. Det måtte jeg ha tenkt over.

Hvis du var nødt til å velge annerledes hvilken utdannelse/yrke ville du valg?
Hm, det spørs vel hvordan annerledes. Hm, godt spørsmål. Lang pause. Jo! Da ville jeg drevet en turisthytte. Hvorfor? Liker meg i naturen. Friluft er utrolig bra.

Har du en kulturell godbit å anbefale?
Nattjazzen her i Bergen, det bør alle gå på. Nattjazz er Nord Europas lengste jazzfestival og avvikles i slutten mai hvert år, samtidig med Festspillene her i Bergen.

Jeg har prøvd å gå hvert år og har alltid hatt en stor glede av det. Bra kvalitet. Anbefales.

Vil du vite meir om nattjazzen, klikk her.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive