Parkeringsvakt ved Merino

Parkeringsvakt, Merino (Foto: Hallvard Lyssand)

Manglende respekt for parkeringsreglene har gjort parkeringsforholdene ved Merino kaotiske. Torsdag ble det leid inn parkeringsvakt. In English

26.02.2010 - Hallvard Lyssand


Parkeringsplassen utenfor Merinobygget er reservert for ansatte fra 07 om morgenen til 17 om ettermiddagen, og alle som skal bruke plassene må ha parkeringsoblat synlig i bilen.

Men mange bileiere respekterer verken skilt eller og oppmerking. Konsekvensen er tidvis kaos og redusert tilkomst, og med de store snømengdene som har kommet i det siste har situasjonen bare blitt verre.

- Problemene skyldes primært studenter som ikke respekterer parkeringsreglementet, sier leder for administrativ og teknisk driftsavdeling, Erik Lundberg.

Leide inn vekter

Torsdag ble det leid inn en vekter fra firmaet G4S for å kontrollere at de som ville parkere ved Merino hadde oblat.

Da Paraplyen snakket med portvakten midt på dagen torsdag hadde han avvist ca. 20 bilister. Ut fra samtaler med bilførerne kunne han bekrefte at et klart flertall av de avviste var studenter på vei til forelesning.

Ved teknisk driftsavdeling blir det opplyst at parkeringsvakten blir stående så lenge en finner det nødvendig.

Skaff oblat

Det blir også minnet om at ansatte og studenter som vil benytte NHHs parkeringsplasser - inkludert den som er adgangsregulert med bom - skal ha parkeringsoblat synlig i bilen.

Studenter som ønsker parkeringstillatelse må søke skriftlig til studieadministrasjonen.

Fast ansatte og stipendiater kan få oblat på følgende måte:

Send en epost med navn, ansattnummer, institutt/avdeling, mobiltelefonnummer, biltype og registreringsnummer til roy.myklebust@nhh.no

Oblatet blir sendt med internposten.

En kan også få parkeringsoblat ved å henvende seg til May-Britt Rød på SOL.

PArkeringsvakt, Merino (foto: Hallvard Lyssand)
Parkeringsplassen på Merino er forbeholdt ansatte store deler av døgnet, men den regelen er det mange som ignorerer. Torsdag kom det på plass innleid parkeringsvakt.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive