Nyansatt i biblioteket

Peter Forrás (foto: Knut André Karlstad)

Peter Forrás begynte som universitetsbibliotekar ved NHH i januar. Paraplyen tok en liten prat med den nyansatte.

04.02.2010 - Knut André Karlstad


Forrás hadde sin første arbeidsdag på NHH den 4. januar, og er allerede godt i gang med sin nye jobb.

- Jeg jobber en del med undervisnings- og kursvirksomhet for biblioteket, men hovedoppgaven min er "Merino-prosjektet". Vi har et fjernarkiv nede i Merino-bygget. Det er en ganske stor samling som skal gjennomgås og reduseres i omfang. Magasinet skal flyttes opp i nybygget og på grunn av plassmangel skal boksamlingen der nede saneres. Jeg skal tynne ut samlingen og ta vare på det som er knyttet til NHHs fagområder. Noe kommer til å bli sendt til Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana, noe vil bli kastet hvis det er uten historisk interesse og irrelevant for høyskolen. Det er en stor sorteringsjobb å katalogisere og få orden på samlingen med 70.000 bind til sammen. Det vil ta flere år, vil jeg tro, litt avhengig av hvor mye tid jeg disponerer på det, forteller han.

I tillegg kommer han til å jobbe med spørsmålene rundt håndteringen av eldre lærermateriale og arkiver etter NHH-ansatte, i tillegg til generell veiledning og utvikling av "Skriv og søk"-kurset, som er et samarbeid mellom NHH, HiB og universitetsbiblioteket.

Forrás har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Bergen, hvor han også har jobbet som timelærer og undervisningsassistent i filosofi og historie.

- Jeg har jobbet i ABM-sektoren (arkiv, bibliotek, museum) siden sommeren 2007. Da var jeg universitetsbibliotekar på Høgskolen i Hedmark i ett år. Frem til jeg begynte her jobbet jeg med et prosjekt for Norsk trikotasjemuseum på Salhus.

Peter Forrás er 35 år og kommer opprinnelig fra Nedre Eiker i Buskerud. Paraplyen ønsker han velkommen til Norges Handelshøyskole.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive