Norman i utvalg som skal vurdere attføringsarbeidet

Victor D. Norman (Arkivfoto)

Professor Victor D. Norman er blant medlemmene i et nyutnevnt utvalg som skal vurdere arbeidsmarkedstiltakene overfor personer med nedsatt arbeidsevne.

01.02.2010 - Hallvard Lyssand


Arbeidsmarkedstiltak for personer med nedsatt arbeidsevne organiseres vanligvis innenfor rammen av skjermede virksomheter.

I statsråd fredag 29. januar ble det nedsatt et utvalg som skal vurdere skjermede virksomheters rolle i attføringsarbeidet, alternative modeller for hvordan behovene til målgruppen kan dekkes i framtiden og komme med forslag som kan bidra at flere kommer inn i arbeidslivet.

I tillegg til å vurdere virkemiddelbruken overfor personer med nedsatt arbeidsevne, skal utvalget gjennomgå og vurdere skjermede virksomheters rolle i arbeidsmarkedspolitikken.

Basert på kunnskap om skjermede arbeidsmarkedstiltak og forskning og erfaring både fra Norge og utlandet skal utvalget vurdere om virksomhetene leverer tjenester som er fleksible og godt tilpasset dagens og morgendagens arbeidsliv, samt vurdere innholdet og kvaliteten av virksomhetenes arbeid og komme med forslag til forbedringer, heter det i en pressemelding fra Arbeidsdepartementet.

Utvalget består av til sammen 15 medlemmer og blir ledet av Knut Brofoss, som til daglig er leder i Trygderetten.

Han får blant annet med seg NHH-professor Victor D. Norman, som også er styreleder i Arbeidssamvirkenes Landsforening (ASVL).

Arbeidet skal være sluttført ved utgangen av 2011.

Se hele utvalgets sammensetning og les mer om mandatet på Arbeidsdepartementets nettsider


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive