Forsøk på økonomoppkjøp

NHH

De siste årene er en rekke NHH-ansatte forsøkt "kjøpt opp" av andre høyskoler og universiteter, melder Dagens Næringsliv tirsdag. - Enkelte har fått tilbud om over 200.000 kroner i lønnsøkning, sier NHH-direktør Ragnar Fagereng til DN.

23.02.2010 - Hallvard Lyssand


- Flere institusjoner er ute etter våre folk, noe vi har merket særlig de siste par årene. Vi har måttet trå til med kraftige mottilbud for å beholde de mest attraktive, uttaler Ragnar Fagereng i DN.

I følge avisen er flere titall NHH-økonomer forsøkt kjøpt opp til institusjoner i andre deler av landet.

Blant forklaringene på situasjonen er et uvanlig godt norsk arbeidsmarked, økende internasjonalisering innen akademia og sterk vekst i antallet norske læresteder som tilbyr master i økonomi og administrasjon.

- Mens NHH og BI tidligere rådet grunnen alene er det nå elleve læresteder som tilbyr toårig master, fastslår Fagereng.

Direktøren påpeker at økt lønn til noen driver det generelle lønnsnivået oppover.

- I lengden er det vanskelig å bare premiere de som får tilbud utenfra, sier han.

Få i flyttekø

Universitetet i Stavanger har tilbudt master i økonomi og administrasjon siden 2005, men i følge instituttleder Bjarte Ravndal sliter UiS med å få kvalifisert respons på utlysninger.

- Jeg kan ikke bekrefte noen tall, men vi er nødt til å gjøre oss attraktive. Det er stor konkurranse og folk står ikke i kø for å flytte til en ny plass, sier Ravndal til DN.

- Vi leter overalt og betaler godt når vi må. Det er godt mulig at noen har fått så gode tilbud at de har brukt det til å jekke opp lønnen der de er, legger han til.

Les hele saken i Dagens Næringsliv tirsdag 23. februar



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive