Bruker jubiléet til å se fremover

Norges Handelshøyskole

I forbindelse med 75-årsjubiléet skal en komité med mange tunge navn fra samfunns- og næringsliv bidra til å styrke NHHs posisjon nasjonalt og internasjonalt. In English

16.02.2010 - Knut André Karlstad


Næringslivskomitéen ble nedsatt i høst, og hadde sitt første møte like før jul.

- Hovedkomitéen for jubiléet startet arbeidet med jubileumsplanleggingen i fjor vår. Det er opprettet to utvalg under hovedkomiteen - en fagkomité og en næingslivskomité. Fagkomitéen, med viserektor Mette Bjørndal som leder, har ansvar for å koordinere all relevant faglig aktivitet i løpet av jubileumsåret. Næringslivskomitéen skal se på det mer utadvendte. Vi ønsker å bruke jubiléet til å styrke våre bånd til næringslivet og styrke høyskolen, forklarer rektor Jan I. Haaland.

Næringslivskomitéen ledes av konsernsjef i Storebrand, Idar Kreutzer, mens professor Victor D. Norman er intern koordinator på NHH for dette arbeidet.

Komiteen består av:

Idar Kreutzer (konsernsjef, Storebrand), leder
Elisabeth Berge (departementsråd, Olje- og energidepartementet)
Helge Lund (konsernsjef, Statoil)
Erik Mamelund (administrerende direktør, Ernst & Young)
Katrine Trovik (divisjonsdirektør, DnB NOR)
Jens Ulltveit-Moe (konsernsjef, UMOE)
Victor D. Norman (professor, NHH), intern koordinator

For å sikre god oppfølging er det også opprettet et internt underutvalg som skal følge dette arbeidet. Utvalget består i tillegg til Victor D. Norman av Mette Bjørndal, Trond Bjørnenak og Inger Stensaker. Rektor deltar på alle møter i næringslivskomiteen og i underutvalget.

- Næringslivskomitéen er opptatt av å benytte jubileumsarbeidet til å se fremover for å styrke NHHs posisjon nasjonalt og internasjonalt i et langsiktig perspektiv. Det er viktig at noen ser oss utenfra og at vi jobber sammen med samfunns- og næringslivet for å finne gode veier fremover. Dette er en komité som er opptatt av høyskolens utvikling, sier Jan I. Haaland.

I dokumentene fra NHHs siste styremøte før jul skrives det at Næringslivskomiteen skal hovedsakelig ha en rådgivende funksjon i det svært viktige arbeidet med å styrke NHHs eksterne relasjoner. Det kan dreie seg om alt fra utvikling av nye bedriftsavtaler og nye samarbeidsformer til innsamling av donasjoner og etablering av et eventuelt jubileumsfond. Det vil også være naturlig at planer og initiativ sees i sammenheng med NHHs nybygg som planlegges ferdigstilt i 2012.

Næringslivskomitéen
NÆRINGSLIVSKOMITÉEN. Fra venstre: Idar Kreutzer, Elisabeth Berge, Helge Lund, Erik Mamelund, Katrine Trovik og Jens Ulltveit-Moe. (Foto: Storebrand, Olje- og energidepartementet, Trond Isaksen/Statoil, Ernst & Young, DnB NOR og UMOE)

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive