Administrerende direktør - åremålsstilling

NHH

Norges Handelshøyskole søker ny administrerende direktør i forbindelse med at andre åremål for nåværende administrerende direktør går ut i september 2010.

19.02.2010 - Red.


Stillingen er en åremålsstilling på 6 år. Etter ny vurdering vil det være mulig med tilsetting i en ny periode.

NHH har i dag en modell med delt ledelse. Rektor har på vegne av Styret det overordnede faglige ansvar for høyskolens virksomhet. Innenfor de rammene Styret fastsetter er administrerende direktør den øverste lederen for den administrative virksomheten ved høyskolen.

Administrerende direktør rapporterer til rektor som er Styrets leder.

Administrerende direktør er sekretær for Styret og skal, i samråd med rektor, forberede og gi anbefalinger i de sakene som legges fram for Styret. Administrerende direktør er ansvarlig for iverksetting av vedtak som gjøres i ulike styringsorgan, og for disponering av ressurser og eiendommer i samsvar med styrevedtak.

Administrerende direktør er ansvarlig for den samlede økonomi-, personal- og formuesforvaltning, og har det overordnede arbeidsgiveransvar for høyskolen.

Administrerende direktør skal lede og utvikle en effektiv, fleksibel og framtidsrettet kunnskapsorganisasjon. NHH ønsker en samlende og tydelig leder med gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Vedkommende må kunne skape motivasjon, engasjement og tillit hos medarbeidere og samarbeidspartnere på alle plan.

Evne til strategisk tenking og strategiutvikling vil være sentrale egenskaper, og iverksetting av høyskolens nylig vedtatte strategi for 2010-2013 vil være en viktig oppgave for administrerende direktør.

Søkere må ha bred administrativ ledererfaring, solid økonomisk kompetanse og dokumenterte gode resultat fra tidligere arbeidsforhold. Det vil bli lagt vekt på solid kunnskap og innsikt i høyere utdanning og forsking, samt kunnskap om offentlig forvaltning. Den som ansettes må ha utdanning fra universitet eller høyskole på minimum masternivå.

Den som tilsettes må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som gjelder for stillingen. Det er utformet instruks for stillingen.

Stillingen inngår i Statens lederlønnssystem. Stillingen er i dag avlønnet med en basislønn og med et årlig personlig tillegg som fastsettes av Kunnskapsdepartementet.

NHH har i dag delt ledelse med valgt rektor og åremålstilsatt administrerende direktør. Høyskolens styre kan vedta en modell med enhetlig ledelse der rektor skal tilsettes på åremål, jfr. Lov om universiteter og høyskoler. Med bakgrunn i dette kan det skje endringer i stillings- og ansvarsområdet for administrerende direktør.

På bakgrunn av de personalpolitiske mål om at arbeidsstyrken skal gjenspeile befolkningssammensetningen generelt, både når det gjelder kjønn og kulturelt mangfold, oppfordres kvinner og personer med minoritetsbakgrunn å søke stillingen.

Nærmere opplysninger om stillingen kan en få ved å kontakte

Rektor Jan I. Haaland
tlf 55 95 92 17
mob 957 96 865

eller vår rådgiver i prosessen

Headvisor ved Rune Aaserød
tlf 922 22 305.

Alle henvendelser til Headvisor blir behandlet fortrolig til annet er avtalt.

For fullstendig utlysningstekst: www.nhh.no eller www.headvisor.no

Søknad sendes innen 15. mars d.å. til rune.aaserod@headvisor.com


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive