Får gaveprofessorat fra Bergens Rederiforening

NHH (Foto: Hallvard Lyssand)

Bergens Rederiforening gir et gaveprofessorat til NHH. Professoratet er femårig med oppstart i 2011.

21.12.2010 - Hallvard Lyssand


Norge er en sjøfartsnasjon og Bergen er en by med en stor og solid skipsfartsnæring med høy kompetanse og mye kunnskap.

- Når Bergens Rederiforening har valgt å opprette et gaveprofessorat ved NHH er målet å så spiren for at byen kan bli ledende på forskning, utdanning og produksjon av talenter innenfor skipfartsrelaterte fag (jus, økonomi, operasjon, befraktning, teknisk drift) og dermed økt innsikt i og utsikt til strategisk tenkning til nytte for medlemmene i deres daglige virke, heter det i en uttalelse fra rederiforeningen.

"Når vi i Bergen har den største andel av den norske flåten (skip som eies, drives eller kontrolleres fra Bergen) og den nasjonalt ledende og mest anerkjente høyere kommersielle utdannelse innen økonomi og finans, vil det være både naturlig og riktig at disse to fremtrinn utnyttes sammen ved å knyttes tettere i mer fomelt samarbeid," heter det videre.

Fantastisk gave

- Dette er en fantastisk jubileumsgave og en gave som passer perfekt inn i vårt langsiktige satsingsprogram NHH 2021, der vi nettopp fokuserer på rekruttering og utvikling av fagstab, styrking og synliggjøring av relasjoner til næringsliv og myndigheter, og tematiske, flerfaglige satsingsområder, sier rektor Jan I. Haaland.

- Den faglige innretningen på professoratet vil bli avklart i samråd med Bergens Rederiforening tidlig på nyåret, men det er allerede nå klart at det vil ha en naturlig tilknytning til forskningsprogrammet Krise, omstilling og vekst, fortsetter Haaland, og avslutter:

- NHH har lange og gode tradisjoner når det gjelder forskning knyttet til maritime næringer, og denne innsatsen vil bli ytterligere styrket med dette gaveprofessoratet.

Professoratet fra Bergens Rederiforening blir det fjerde gaveprofessoratet ved NHH.

Fra før har høyskolen et gaveprofessorat i økonomisk styring fra Statoil (Mikael Rönquist), i Miljøøkonomi fra Sparebanken Vest (Gunnar S. Eskeland), i finansiell økonomi fra DnB Nor (Karin S. Thorburn). I tillegg bidrar PWC til finansieringen av en professor II-stilling (William Messier).

Bergens Rederiforening
Bergens Rederiforening er Norges eldste rederiforening, stiftet i 1899, og har om lag 60 medlemsbedrifter Foreningen fungerer som Bergenskrets av Norges Rederiforbund.

Bergens Rederiforenings formål er å samle bergenske rederier til diskusjon og forhandling om rederibedriftenes interesser og for å skape felles forståelse for næringens utfordringer.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive