Nytt styre og nye dekaner

NHHs styre 2009-2013

NHHs nye styre kom sammen til sitt første møte onsdag 9. september. I møtet ble professor Kjetil Bjorvatn oppnevnt til ny dekan for bachelorutdanningen etter Linda Orvedal. Iver Bragelien, Anna Mette Fuglseth og William Brochs-Haukedal ble gjenoppnevnt for to nye år.

15.09.2009 - Asle Haukaas


I og med at det var det første møtet for det nye styret, og at flere av styremedlemmene er nye, innledet rektor Jan I. Haaland møtet med en orientering om NHH i stedet for et faglig innslag.

Blant sakene styret brukte tid på var intern faglig organisering, implementering av den nye strategien og ny lønnspolitikk.

Professor Kjetil Bjorvatn (Arkivfoto)
Professor Kjetil Bjorvatn er utnevnt til ny dekan for bachelorutdanningen.

Faglig organisering

Saken om faglig organisering omfattet blant annet utnevning av dekaner.

Professor Kjetil Bjorvatn ble utnevnt til dekan for bachelorutdanningen de to kommende årene. Han tar over etter Linda Orvedal.

Ivar Bragelien og Anna Mette Fuglseth tar to nye år som dekaner for henholdsvis masterutdanningen og doktorgradsutdanningen. William Brochs-Haukedal er oppnevnt som dekan og styreleder for NHH Executive for fireårsperioden 2009-2013.

Videre vedtok styret oppdaterte mandater for programutvalgene, styret for NHH Executive, Internasjonalt utvalg og Forsknings- og formidlingsutvalget.

Et nytt punkt om opprettholdelse av Plan- og strategiutvalget (PSU) lagt til vedtaksforslaget i styremøtet.

Rektor fikk fullmakt til å oppnevne øvrige medlemmer av utvalgene.

Implementering av strategien

Styret ble orientert om arbeidet med å sikre god implementering av NHHs strategi for perioden 2010 - 13.

Implementeringsplanene skal diskuteres med faglige og administrative ledere og med studentforeningen. Det er også laget flere handlingsplaner, delstrategier og evalueringer som støtter opp om strategien.

En plan for implementering vil bli lagt fram for styret i oktober.

Lønnspolitikk

Styret støtte også en innstilling om mer offensiv lønnspolitikk. Det nye lønnspolitiske dokumentet skal sikre målrettet rekruttering basert på konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår.

Innstillingen er laget av et internt partsammensatt utvalg ledet av adm. dir. Ragnar Fagereng og er vedtatt av et enstemmig Samarbeidsutvalg.

Fagereng mener den reviderte lønnspolitikken vil øke lønningene basert på større krav til medarbeidere, men også at det på sikt vil føre til færre stillinger, da de statlige overføringene neppe vil øke tilsvarende.


NHHs styre 2009-2013 (Foto: Hallvard Lyssand)
NHHs nye styre var samlet til møte onsdag 9. september. F.v. Finn Junge-Jensen, Inger Stensaker, Børge Brende, Gunnar E. Christensen, Glenn Michael Jonassen, adm. dir. Ragnar Fagereng, Bodil Opheim Dale, Trond Bjørnenak, Jan I. Haaland, Marit Reutz, Kirsti Koch Christensen, Kari Blom, Lars Ivar Berge, Mette H. Bjørndal og protokollfører Kristine S. Stenhaug.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive