Nye lærlinger innen IT og kontorfag

Sarah Marie Søiland og Hilde Rolfsnes

Sarah Marie H. Søiland og Hilde Rolfsnes er i gang med toårige NHH-opphold som henholdsvis IT-lærling og kontorfaglærling.

01.09.2009 - Hallvard Lyssand


Sarah Marie H. Søiland
Sarah Marie H. Søiland.

19 år gamle Sarah Marie H. Søiland fra Bergen har allerede tilbrakt fire uker som lærling ved NHHs IT-avdeling.

Hun har tatt salg og service, IKT-servicefag og allmenn påbygging på videregående, og ble oppmerksom på lærlingmuligheten ved NHH via bekjentskaper.

- Jeg var på intervju til lærlingplasser andre steder også, men mottakelsen var aller best her ved NHH. Jeg ble godt tatt imot og vist rundt, og ble etter hvert kontaktet direkte og tilbudt plass. De viste initiativ, og det fristet meg veldig sier Sarah Marie.

Hun er også svært fornøyd med mottakelsen ved IT-avdelingen.

- De er imøtekommende og hyggelige folk som virkelig vil lære meg noe, og samtidig gir meg frihet. Jeg ler mye og lærer mye på kort tid, sier hun.

Den nyslåtte lærlingen er sikker på at IT er rett karrierevei, men håper å få mer spesifikt svar på hvilket IT-felt gjennom praksisen ved NHH.


Hilde Rolfsnes
Hilde Rolfsnes.

Hilde Rolfsnes hadde sin første dag på NHH sist torsdag. Kontorfaglærlingen skal ha hovedbase i Personalavdelingen, men skal prøve seg på en rekke avdelinger i løpet av oppholdet.

22-åringen fra Bømlo har gått salg og service og allmenn påbygging, vært ett år på folkehøyskole, studert bibliotek- og informasjonsvitenskap i Oslo, studert engelsk i fire måneder i New York og praktisert språkkunnskapene som ansatt ved Fløien Folkerestaurant før hun fikk tilbud om å komme til intervju på NHH.

I likhet med Sarah Marie er hun fornøyd med mottakelsen.

- Jeg fikk godt inntrykk av NHH under intervjuet, og de fikk muligheten til å høres fristende ut. Jeg hadde ikke tenkt på universitets- og høyskolesektoren som en mulig fremtidig karrierevei, men ble overbevist, sier Hilde.

- På sikt satser jeg på å bli flink og rutinert innen ulike deler av kontorfaget, og å oppnå fagbrev. I første omgang handler det likevel mest om å observere og å ta imot informasjon. Det er helt klart mye å lære, fortsetter hun.

(Som en vil kunne skimte på bildet var Hildes første dager på NHH preget av en blåveis. Dagen før hun skulle begynne på NHH endte en sykkeltur med et ublidt møte med en markise utenfor en butikk i sentrum. Konsekvensen var fire timers venting på legevakten og altså den omtalte blåveisen, men lykkeligvis ingen alvorlige eller varige mén.)



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive