Lehmkuhlforelesning med gründerfokus

Siri M. Kalvig (Foto: TV2)

Siri M. Kalvig er kjent som blant annet meteorolog, klimaforkjemper og gründer. Det er den sistnevnte rollen som står i sentrum når hun holder årets Lehmkuhlforelesning ved NHH 25. september.

18.09.2009 - Hallvard Lyssand


NHH inviterer hvert år en fremtredende person i norsk samfunnsliv til å holde Lehmkuhlforelesningen.

Forelesningen blir arrangert til minne om høyskolens "far" Kristofer Lehmkuhl (1855-1949), og blir holdt så nær Lehmkuhls fødselsdag 26. september som praktisk mulig.

Årets forelesning finner sted fredag 25. september, og blir holdt av Siri M. Kalvig.

Meteorolog og klimaforkjemper

Kalvig (f. 1970) er utdannet innen fysikk og astrofysikk fra Universitetet i Oslo, og har hovedfag i meteorologi fra Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen.

Takket være bijobb som værpresentatør på TV2 ble meteorologistudenten rikskjendis i 1992.

Hun har også engasjert seg i klima- og miljøsaker, blant annet som ambassadør for FNs miljøprogram UNEP og gjennom samarbeid med miljøverndepartementet.

Gründersuksess

Utgangspunktet for Lehmkuhlforelesningen er likevel et annet. Foredraget har fått tittelen "Fra liten bris til full Storm," og fokuserer primært på Kalvigs erfaringer som gründer.

I 1997 grunnla hun Skandinavias første private værselskap, Storm Weather Center. Selskapet har i dag over 60 ansatte, kontorer i Bergen, Stavanger, Oslo, København og Stockholm, og kunder over hele verden.

I tillegg til å lede Storms Stavanger-kontor har Kalvig flere styreverv, blant annet i Storm og ved Universitetet i Stavanger.

Fra høsten av skal hun for øvrig i gang med en doktorgrad innen temaet vindenergi ved UiS. Stipendiatet blir finansiert av Storm og forskningsrådet gjennom Nærings- og handelsdepartementets såkalte Nærings-PhD.

Etter Lehmkuhlforelesningen blir årets studentstipend fra Kristofer Lehmkuhls Fond til Fremme av Norsk Næringsliv delt ut.

Lehmkuhlforelesningen 2009
Fra liten bris til full Storm
Siri M. Kalvig
Dato: Fredag 25. september
Tid: 11.15
Sted: Aulaen, NHH

Siri M. Kalvig (Foto: TV2)
Siri M. Kalvig med Hammerfest og Melkøya i bakgrunnen.
Foto: TV2

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive