Kommunikasjonsforeningen samles til høstseminar på NHH

Høstseminaret 09

Torsdag og fredag er NHH møtested for ca. 300 mennesker med tilknytning til kommunikasjonsbransjen. Anledningen er Kommunikasjonsforeningens høstseminar under tittelen Makt og kommunikasjon.

09.09.2009 - Hallvard Lyssand


Kommunikasjonsforeningen er et faglig fellesskap for ca. 3000 kommunikatører i privat og offentlig sektor over hele landet.

Torsdag og fredag samles ca. 300 av medlemmene på NHH til foreningens årlige høstseminar.

Kommunikasjonsforeningsmedlem, medarrangør og informasjonssjef ved NHH, Asle Haukaas, opplyser at det er første gang et lærested er arena for Høstseminaret.

- Vi har lyst til å vise frem NHH og det aktive forsknings- og studentmiljøet vi har her. Samtidig ønsker vi å vise Bergen fra en annen side enn det de fleste ser til vanlig. I tillegg til NHH finns det jo en rekke spennende forsknings- og kunnskapsmiljøer her, fra klimaforskningen ved Bjerknessenteret til ulike tele- og mediabedrifter, sier Haukaas.

- Dessuten ønsker vi å fokusere på Raftostiftelsen som en honnør til deres arbeid for undertrykte og for å bidra til å få frem budskapet deres, fortsetter han og legger til at studenter og ansatte ved NHH er velkomne til de ulike foredragene.

Makt og kommunikasjon

Årets høstseminar har fått tittelen Makt og kommunikasjon.

Det hele blir i realiteten innledet allerede onsdag kveld med besøk hos diverse bergensbaserte mediebedrifter og debatt om mediamakt mellom blant annet sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende og professor Jostein Gripsrud fra Universitetet i Bergen.

Det faglige programmet torsdag og fredag er satt sammen av fellessesjoner i Aulaen og en rekke parallelle sesjoner, og i alt bidrar 30 innledere.

Med makt og kommunikasjon som overbygg spenner innholdet over en rekke aktuelle tema fra valgkampkommunikasjon via Union-saken, Sløvågskandalen og Statoils oljesandprosjekt i Kanada, til finanskrise, formuesskattedebatten, religions- og ytringsfrihet og makt og motmakt for undertrykte.

Blant profilene i programmet er Carl I. Hagen, Karita Bekkemellem, Frank Aarebrot, de prisvinnende NRK-journalistene Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke, forfatter og tidligere BBC korrespondent Misha Glenny og Rune Brynhildsen.

Se hele programmet på kommunikasjonsforeningens nettsider

Flere NHH-bidrag

Flere forskere fra NHH er også blant bidragsyterne.

Professor Victor D. Normans innlegg har tittelen Om makt, politikk og ønsket om et maktfritt samfunn.

Professor Ola H. Grytten snakker om Finanskrise, krakk og boligbobler.

Professor Terje R. Hansen tar for seg sider ved formuesskattedebatten under tittelen Fusk og fanteri i valgkampen.

Førsteamanuensis Tore Hillestad holder et innlegg med tittelen Lederens makt og maktesløshet ved kriser.

Førsteamanuensis Inger Stensakers innlegg bærer tittelen Å lage mening av organisasjonsendringer.

Stipendiat Ingebjørg Vamråk tar blant annet for seg saken om The 5 Percent Community i innlegget Pyramider og maktspill: T5PC.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive