Hva jobber du med, egentlig, Heine Skår Nilsen?

Denne uken har Heine Skår Nilsen samarbeidet med både politi og UDI. Og mens personalavdelingen går en travel høst i møte, truer Skår Nilsen med å ta ut fire ukers ferie. For å bygge hus.

18.09.2009 - Kristian T. Marthinsen


Heine Skår Nilsen

Navn: Heine Skår Nilsen
Alder: snart 32 (22.september)
År på NHH: Snart tre, minus ett to måneders opphold på UiB

Hva jobber du med egentlig?
Jeg er ansvarlig saksbehandler for rekrutteringsprosesser og tilsettingsforhold på vitenskapelig side. Store deler av stillingen er knyttet til vitenskapelig utlysninger og tilsettinger.

Jeg er også utvalgssekretær for tilsettingsutvalget. Det er tilsettingsutvalget som fatter vedtak som har med tilsettingsforhold å gjøre på vitenskapelig side.

Selv om det er jeg som har hovedansvaret i forhold til å saksbehandle saker til tilsettingsutvalget, får jeg god hjelp når det hoper seg opp. Det har seg jo slik at de fleste sakene kommer i seineste laget, så jeg får veldig kort tid til å klargjøre dem. Da er det godt at man er god på skippertaksmetoden.

Det skjer noe uforutsett hver dag, og det har jo både positive og negative sider. Det er alltid kjekt med nye arbeidsoppgaver, men det er som regel viktige ting som kommer som hastesaker, noe som fører til litt ad-hoc arbeid med de store arbeidsoppgavene. Service utad er viktig, og derfor prioriterer vi som regel disse sakene når de kommer.

Hva har du gjort den siste uken?
Denne uken har vært ganske rotete med mange viktige saker som har poppet opp på e-post. Det har vært flere samtaler med politiet og UDI om våre internasjonale forskere. Og så har jeg jo stemt i stortingsvalget.

Det har i grunnen vært en serviceuke. Stille og rolig, egentlig. Vi har nylig fått på plass en ny medarbeider på avdelingen, så vi har lesset mye arbeid over på henne, spøker Heine.
Men nå kommer det til å ta seg opp. Første oktober går startskuddet for en travel høst. Jeg har forresten fire ukers ferie til gode når jeg tenker meg om…

Hva er det kjekkeste med jobben?
Jeg får treffe mange forskjellige folk. Jeg er nødt til å ha en jobb hvor jeg samhandler med andre. Jeg liker å ha en bred kontaktflate, og er ikke så glad i rutine. Så jeg er heldig, det er et bra arbeidsmiljø her på gangen med personal og direktørens stab.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?
Da bygger jeg hus. Slik sett kan det være greit med fire ukers ferie.

Vi bygger tomannsbolig sammen med min svoger. Vi har planer om å gjøre mye selv. Heldigvis har vi mange venner som er håndverkere, så mye går nok på dugnad. Og så har vi tvillinger, så det går i hus og familie. Men jeg spiller fotball på et meget labert nivå og litt bridge.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Det hadde nok gått til hus og slikt. Det måtte jo vært noen millioner for å gå i pluss uansett. Kanskje vi hadde kjøpt noen nyere biler og byttet ut de gamle?

Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Jeg kunne tenkt meg Forsvaret, faktisk. Førstegangstjenesten ble avtjent i Nord-Norge og det var en ganske hard tjeneste, men jeg syntes det var kjempegøy. Jeg tok flere skarpskyttermerker og har kompiser som har tjenestegjort i utlandet.

Det var gøy å ha det fysisk krevende, og helvetesuken var kjempe. Men nå er det nok for seint.

Har du en bok du vil anbefale?
Jeg er såpass enkel at jeg holder meg til krim. Michael Connely-serien om en detektiv som ikke er helt A4 er bra. Han er nok en Harry Hole-figur. Ellers har jeg lest alle bøkene til James Patterson. Han skriver korte og intense kapitler som alle innholder gode cliffhangers.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive