Hva forsker du på, egentlig, Ragnhild Balsvik?

Endelig fredag

Det er septembers første fredag, og Paraplyens utsendte har vært på besøk hos postdok Ragnhild Balsvik på Institutt for samfunnsøkonomi.

04.09.2009 - Karen L. Valsø


Ragnhild Balsvik (Foto: Ronny Bertelsen/Bygdanytt)
Ragnhild Balsvik.
Foto: Ronny Bertelsen/Bygdanytt

Navn: Ragnhild Balsvik
Alder: 41
År på NHH: 7

Hva jobber du med egentlig?
Jeg holder et kurs i økonometri dette semesteret. Det blir litt tid til forskning også. Her holder jeg på å forberede et paper sammen med en annen forsker. Det er noen grep som må gjøres i introduksjonen hvor man forsøker å klassifisere den tidligere forskningen på feltet med bred penn.

Det vi forsøker å se nærmere på i dette arbeidet er hvor stor sannsynlighet det er for at norske bedrifter investerer i land hvor andre norske bedrifter har investert tidligere. Påvirker for eksempel informasjonsspredning og nettverk her hjemme hvor bedrifter velger å investere i utlandet?

Hva har du gjort siste uken?
Den siste uken har jeg jobbet med forelesningsforberedelser. Kurset i økonometri holder jeg sammen med en kollega. Det er et metodekurs for masterstudenter hvor et av målene er at de etter kurset skal kunne bruke data til å analysere økonomiske problemstillinger. Dette innebærer også opplæring i bruk av et dataprogram som analyseverktøy.

Det er andre gang jeg holder dette kurset, så en del av det har jeg forberedt tidligere. Men nå jobber jeg med å lage eksempler til neste forelesning som kan illustrere noen av det teoretiske som var tema på forrige forelesning. Kurset består både av undervisning og labbarbeid. Det er veldig fint å få treffe studentene på labben. Da får jeg litt bedre kontakt og får svart på direkte spørsmål.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Helt klart at man får holde på med det man har lyst til. Friheten og at man ikke har en sjef.

Hva gjøre du når du ikke er på jobb?
Hus og unger... Følger sønnen min på fotball- og friidrettstrening. I tillegg er jeg med i styret både for skolen og i idrettslaget. Det blir en del møter ut av det. Hvis jeg får være i fred liker jeg å strikke med lydbok på øret.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Nei det vet jeg sannelig ikke. Fulltidshushjelp? Eller kanskje hytte. Dette spørsmålet fikk jeg utallige ganger av min bror som liten, så jeg burde kunne svare, men det er jo utallige ting jeg kunne brukt pengene på.

Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Lege. Jeg ville gjerne ha forsket innen medisin/biofysikk. Det hadde vært flott å kunne forholde seg til noe konkret, som celler i et mikroskop. Jeg synes det er veldig spennende med genetikk, hvordan endringer av genmateriale arter seg eller hvordan dette kan brukes innen medisin.

Har du en film/bok/musikk du vil anbefale?
For de som liker krim og har vært i Istanbul eller tenker å dra dit, vil jeg anbefale historikeren Jason Goodwin's bøker om evnukken Yashim. Handlingen er lagt til 1800-tallet og hovedpersonen er ved sultanens hoff.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive