Et innholdsrikt jubileumsår

NHH 75 år 2011

NHHs offisielle 75-årsdag 7. september 2011 skal selvsagt markeres både med en høytidelig feiring på selve dagen og diverse arrangement resten av uken. Samtidig er målet å fylle hele jubileumsåret med en rekke begivenheter av faglig og sosial karakter, og oppfordringen til ansatte, studenter og alumni er klar: Engasjer dere og kom med forslag til aktiviteter!

07.09.2009 - Hallvard Lyssand


I 2011 fyller NHH 75 år, og det skal feires grundig.

(Allerede i dag, mandag 7. september, blir det en jubileumstilknyttet markering i personalkantinen og SNF-kantinen fra 11.30 til 12. Les mer i egen sak på Paraplyen )

I tillegg til en høytidelig hovedmarkering på selve dagen onsdag 7. september, er planen at hele uken rundt gebursdagen skal få status som jubileumsuke.

Men feiringen skal ikke avgrenses til den aktuelle september-uken. Målet er at hele 2011 skal fylles med ulike aktiviteter og arrangement av faglig og sosial karakter av og for ansatte, studenter, alumni, næringslivet og andre.

- Vi ser frem til et jubileumsår med bredt engasjement og et mangfold av aktiviteter, sier rektor Jan I. Haaland.

- Styret ønsker at jubileet skal bidra til at NHH lever opp til sin visjon om å være en handelshøyskole av høy internasjonal klasse og en drivkraft i samfunns- og næringsutviklingen. Dette ligger til grunn for planleggingen av jubileumsaktivitetene, legger han til.

Hovedkomité

Jubileumsplanleggingen er godt i gang, og med 2011 mindre enn halvannet år unna blir arbeidet intensivert.

En styreutnevnt hovedkomité under rektors ledelse har det overordnede ansvaret for å planlegge og å koordinere aktuelle tiltak i tilknytning til jubileet.

I komiteen sitter også adm. dir. Ragnar Fagereng, informasjonssjef Asle Haukaas, leder av Kjernestyret i NHHS, Hege Grøndahl, viserektor Mette H. Bjørndal og professor Victor D. Norman.

Mot fagmiljø og næringsliv

De to sistnevnte skal være bindeledd mellom hovedkomiteen og hver sin underkomité - henholdsvis fagkomiteen og næringslivskomiteen.

Fagkomiteen får ansvaret for faglige markeringer i løpet av året. Det kan i praksis bety alt fra konferanser til utnevning av æresdoktorer.

Intensjonen er både at 2011-utgavene av årvisse arrangement som FIBE, Vårkonferansen og Lehmkuhlforelesningen får en tilknytning til 75års-jubileet, og at det blir gjennomført spesifikke faglige jubileumskonferanser.

Komitésammensetningen er ikke klar ennå, men medlemmene vil bli hentet fra ulike deler av NHHs fagmiljø.

Næringslivskomiteens hovedoppgave blir å ivareta og styrke relasjonene til næringslivet som en viktig del av jubileet. Komiteen skal ha både interne medlemmer og representanter fra næringslivet. Som nevnt skal Victor D. Norman være bindeledd mellom hovedkomiteen og næringslivskomiteen.

Trenger engasjement og frivillige

På sikt skal det utpekes en arrangementssjef som vil få ansvar for mange av de daglige forberedelsene av jubileet, eventuelt med støtte fra en arrangementskomité.

Men om jubileumsåret skal kunne gjennomføres i henhold til planene trengs det altså engasjement fra både ansatte og studenter, og etter hvert mange frivillige til å gjøre en innsats.

En måte å vise engasjement på er å komme med innspill og forslag til faglige og sosiale aktiviteter og arrangement som kan bidra til å gjøre jubileet til en innholdsrik, målrettet og minneverdig markering av NHH.

Forslag kan sendes på e-post til hovedkomiteens sekretær Kristine Stenhaug


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive