Aksjonerer for utdanning i Malawi

NHH Aid

I dag - mandag 14. september - starter Aksjonsuken 2009 i regi av NHH Aid. Målet for aksjonen er å samle inn 1 million kroner inne utgangen av året, og pengene går uavkortet til utdanning i Malawi gjennom Unicef sitt prosjekt Schools for Africa.

14.09.2009 - Hallvard Lyssand


Den årlige Aksjonsuken er NHH-studentenes humanitæraksjon, og er blant de største studentdrevne innsamlingsaksjonene i landet. Det hele blir koordinert av NHH Aid, som er et underutvalg av NHHS.

Årets aksjonuke går fra 14. til 18. september, og gjennom en rekke ulike arrangement skal det samles inn penger til utdanning i Malawi gjennom Unicef-prosjektet Schools for Africa.

I fjor ble det samlet inn kr 826.000, og årets uttalte mål er å runde millionen innen utgangen av året.

Kick off

Innsamlingsarbeidet er i gang alt fra morgenen av, men den offisielle starten på Aksjonsuken finner først sted i Aulaen mandag kveld. Selve åpningen skal reality-kjendisen Svein Østvik - bedre kjent som Charter-Svein - ta seg av.

Som en del av åpningspliktene skal han blant annet dømme en fotballkamp mellom NHH-studinenes lag i softball og kanonball, skriver NHH Aid i en pressemelding.

Østvik er også deltaker i kommende sesong av TV2-programmet "Skal vi danse," og under åpningsshowet skal han opptre sammen med dansepartner og NHH-student Nadya Khamitskaya.

Ulike aksjonformer

Utover i uken skal det samles inn penger både ved NHH og i Bergen sentrum gjennom en rekke ulike aksjonsformer.

Onsdag blir det for eksempel veldedighetsløp der stafett lag fra ulike høyere utdanningsinstitusjoner deltar.

Torsdag blir det både en "Den store klassefesten"-inspirert konkurranse mellom UKENs Kristen Holt og kjernestyreleder Hege Grøndahl i Aulaen og nattaksjon i sentrum. Fredag blir det Aulashow og auksjon.

Les mer på nettsidene til NHH Aid


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive