Lars Sørgard fyller 50 år

Lars Sørgard (Foto: Konkurransetilsynet)

Professor Lars Sørgard ved Institutt for samfunnsøkonomi fyller 50 år lørdag 28. november.

27.11.2009 - Red.


Professor Lars Sørgard, Mjølkeråen, fyller 50 år 28. november. Sørgard har siden 1980 vært ved NHH eller i randsonen (SAF/SNF og LOS-senteret).

Han ble siviløkonom i 1983, tok HAE i 1987 og ble dr. oecon i 1993. Han har vært forskningsassistent og forsker ved SAF og stipendiat ved LOS. Sørgard ble tilsatt som førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved NHH i 1994 og professor samme sted i 1997. Han har hatt to lengre forskningsopphold i USA.

Fra 90-tallet av ledet Sørgard forskningsprosjekter og programmer som omhandlet nærings- og konkurranseøkonomiske problemstillinger innenfor en lang rekke markeder: Sement, dagligvarer, elektrisitet, fly- og fergetrafikk og media (spesielt TV).

Han har vært sentral i oppbyggingen av et fagmiljø innen næringsøkonomi i Bergen, et fagmiljø som kombinerer teoretisk og empirisk analyse og som favner både NHH, UiB og SNF.

Sørgards karriere har i hovedsak vært innen akademia, med ett viktig unntak. Han var den første til å bekle en nyopprettet stilling som sjefsøkonom i Konkurransetilsynet i perioden 2004-2007 hvor tilsynet var under flytting fra Oslo og oppbygging i Bergen.

Denne type stilling som knytter et tett bånd mellom akademia og forvaltning er viktig for et tilsyns faglige utvikling og daglig utøvelse - i dette tilfelle av konkurransepolitikken.

Ved retur til NHH hadde Sørgard med seg verdifull innsikt i de faktiske realiteter i slik reguleringsvirksomhet til bruk i undervisning og forskning. Hans nåværende forskning bidrar således til å effektivisere konkurransepolitikken.

I tillegg til å være en svært dyktig fagperson og en nettverksbygger er Lars også et meget sosialt menneske som det alltid er hyggelig å være sammen med.

Kolleger og venner ved NHH/UiB/SNF og i Konkurransetilsynet ønsker jubilanten til lykke med dagen og mange gode år i fortsettelsen.

Lars Mathiesen
Professor NHH

Tommy Staahl Gabrielsen
Sjefsøkonom i Konkurransetilsynet


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive