Verdig avslutning

Graduation 2009 (foto: Knut André Karlstad)

217 NHH-kandidater fikk det endelige beviset på at fem års studieliv var unnagjort på fredag.

22.06.2009 - Knut André Karlstad


Aulaen var nesten fullsatt da avgangskullet 2009 fikk utdelt sine kandidatmapper av rektor Haaland fredag ettermiddag. Mange av studentene hadde med seg venner og familie for å feire at studielivet på NHH var over - for denne gang.

Jan I. Haaland
REKTORS TALE. - Jeg håper dere vil være gode ambassadører for NHH. Lykkes dere som gode samfunnsborgere, er det den beste merkebyggingen NHH kan få, sa Jan I. Haaland.
Foto: Knut André Karlstad

- Dette er en veldig spesiell dag for dere, og en spesiell dag for NHH, sa rektor Jan I. Haaland i sin tale. - For ett år siden holdt vi den første seremonien i moderne tid av dette slaget, for å markere at det første kullet studenter fra det nye masterprogrammet var i ferd med å bli uteksaminert. Med dagens seremoni har vi etablert en ny tradisjon her på NHH.

Rektor poengterte at mange vil se på studietiden som den beste tiden i livet, uten at toppen nødvendigvis er nådd allerede.

- Jeg tror det er med studietiden som med en god vin - den blir bedre jo lengre den lagres! Når vi sier at studietiden var den beste tiden, så mener vi mest av alt at det er den tiden vi ser tilbake på med størst glede. Det betyr ikke at alt var fryd og gammen i studietiden, men det betyr at alt det gode man opplevde, både faglig og i form av vennskap og menneskelige relasjoner - har satt varige spor.

- Vi klarte det!

I tillegg til rektor var det en rekke talere på programmet: dekan Iver Bragelien, leder i NHHS Hege Grøndahl og administrerende direktør Elisabeth Kristensen i Siviløkonomene. Studentenes tale ble holdt av avgangsstudenten Anette Orsten, som blant annet snakket om det litt vanskelige arbeidsmarkedet.

- Jeg tror det er en fordel at vi får føle hvordan det er å gå ut i arbeidsmarkedet, i en resesjon, i så ung alder. Jeg tror det blir et konkurransefortrinn i fremtiden, sa hun, før hun gratulerte sine medstudenter med avlagt grad:

- Kjære femtekull. La oss klappe oss selv på skulderen, for vi klarte det!


Anette Orsten
TALE. Anette Orsten holdt studentenes tale på vegne av avgangskullet 2009.
Foto: Knut André Karlstad
Andreas Molandsveen
TAKK FOR SEG. Andreas Molandsveen var en av dem som kunne ta farvel med NHH fredag.
Foto: Knut André Karlstad
Sedici Corde
STRØK IKKE. Strykerkvartetten Sedici Corde underholt mellom talene, og vel så det. Da seremonien gikk mye fortere en planlagt gjorde gruppen flere ekstranumre på sparket, blant annet ABBAs klassiker "Money, Money, Money".
Foto: Knut André Karlstad
Sangria
BESTE, PENESTE, ENESTE. Pikekoret Sangria var siste kulturelle innslag på fredag.
Foto: Knut André Karlstad
Første rad
FØRSTE RAD. Ledelsen ved NHH under Graduation-seremonien. Fra venstre: rektor Jan I. Haaland, prorektor Gunnar E. Christensen, dekan Iver Bragelien, kontorsjef Kjersti Berg Danilova, administrerende direktør Ragnar Fagereng, student Anette Orsten og seniorkonsulent Inger Marie Milde.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive