Vedtok strategiplan, strukturendringer og sidegjøremålsregler

Styremøte illustrasjon

NHH-styrets siste møte denne fireårsperioden hadde en lang saksliste med flere tunge saker. Møtet resulterte blant annet i endelig godkjenning av den nye strategiplanen, innføring av reglement for sidegjøremål, justering av utvalgsstrukturen og endringer i eksamensforskriften.

12.06.2009 - Asle Haukaas


Et revidert og enklere forslag til reglement for sidegjøremål for alle tilsatte ble vedtatt.

(Se forhåndssak i Paraplyen)

Styret la til forslaget at reglementet skal evalueres etter en tid for å se om det fungerer hensiktsmessig.

Strategiplanen klar

Styret vedtok også å justere den nye strategiplanen for perioden 2010-2013 med tillegg om mangfold og ledelse. Den strategiske føringen om likestilling ble justert til "mangfold og likestilling", mens det ble vedtatt nye delmål om å fremme god og helhetlig ledelse i henhold til NHHs visjon og verdigrunnlag.

Nærmere informasjon om den vedtatte strategiplanen vil følge senere.

Endrer utvalgsstrukturen

Styret vedtok å endre den faglige utvalgsstrukturen på NHH i tråd med forslagene fra et utvalg under ledelse av prorektor Gunnar E. Christensen. Det skal her tas hensyn til strategiplanen og styrets føringer.

Faglig lederforum, som består av rektorat, instituttledere, dekaner og med adm.dir. ved sin side, vil bli styrket som et koordinerende, rådgivende og i visse saker besluttende organ.

Plan- og strategiutvalget (PSU), Internasjonalt utvalg og Tilsettingsutvalget vil fortsette som tidligere.

Forskningsutvalget utvides til Forsknings- og formidlingsutvalget under ledelse av NHHs kommende viserektor Mette H. Bjørndal.

Styret vil til høsten behandle mandater for utvalgene. Endringene innebærer at Kommunikasjonsutvalget og utvalget som bistår styret i kallelser blir ikke videreført.

Redusert antall gjentak

Forslag om endring av eksamensforskriften ble vedtatt av et flertall i styret.

Forslaget fra Programutvalget for bachelorutdanningen innebærer en reduksjon i antall mulige gjentak av samme eksamen. Dette har særlig Studentforeningen vært imot av frykt for at det vil påvirke engasjementet i det unike studentmiljøet ved NHH.

Programutvalget har lovet å evaluere endringen etter en tid, noe Styret understreket vil være viktig.

Revidert budsjett

Styret viste vilje til å bruke ca 1,3 mill. kroner til nye tiltak i revidert budsjett av ca. 2,4 mill. til disposisjon. Dette under forutsetning av at Stortinget vedtar forslag til Revidert nasjonalbudsjett.

Blant områdene som er tilgodesett er satsingsprogrammet om krise, omstilling og ny vekst, gruppeundervisning og såkalte VOA-kurs, doktorgradsutvalgets arbeid, bemanning av NHH Alumni og flyttekostnader for biblioteket.

Styret sa seg også positiv til å prioritere ytterligere midler til case-undervisning og imøteser en søknad fra programutvalgene om dette.

Som separate styresaker ble endelig årsregnskap og konsernregnskap godkjent.

Nye medlemmer

Dette styremøtet var siste møte i denne styreperioden. For de fast tilsatte i vitenskapelig stab betyr det at professorene Mette H. Bjørndal og Bjørn Basberg trer av som faste medlemmer. Det samme gjelder stipendiat Anna Birgitte Milford som har vært representant for de midlertidig tilsatte.

Når det gjelder eksterne styremedlemmer vet vi ennå ikke hvem departementet vil oppnevne for den kommende styreperioden.

Lagdommer Margareth Christophersen erstatter lagdommer Kjell Frønsdal som leder av Klagenemnda ved NHH. Lagdommer Rolf Strøm blir hennes vara.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive