Sentral- og Øst-Europa og den globale krisen

Tirsdag 9. juni holder en av Polens fremste økonomer, professor Witold Orlowski fra Warsaw University of Technology, gjesteforelesning ved NHH. Han vil ta for seg den globale krisens virkninger for landene i Sentral- og Øst-Europa.

08.06.2009 - Red.


Professor Witold Orlowski er en av de ledende autoritetene i Polen innen økonomi. Han var tidligere økonomisk rådgiver for den polske presidenten, og er i dag leder av Warsaw University of Technology Business School. Han er også sjefsrådgiver i økonomi for PriceWaterhouseCoopers i Polen.

Professor Orlowski vil primært snakke om den pågående økonomiske krisens utslag i Sentral- og Øst-Europa.

Som resten av verden lider landene i denne regionen på grunn av krisen. Men utslagene er ujevnt fordelte. Mens de baltiske landene har hatt Europas største fall i BNP (- 18 prosent i Latvia), har Polen fortsatt vekst på en prosent og er blant landene i Europa som har best utsikter.

Situasjonen overrasker trolig mange, og for økonomer åpner det seg et stort forskningsområde og mange spørsmål. Hvilke problemer har disse landene felles? Hva er deres styrker og svakheter? Hvilke feil har blitt gjort? Hvorfor er utslagene av krisen så dramatisk ulike i regionen? Hvordan er utsiktene på mellomlang sikt?

"Central and Eastern Europe and the Global Crisis"
Gjesteforelesning ved professor Witold Orlowski, Warsaw University of Technology.

Dato: Tirsdag 9. juni
Tid: kl.14.15-15.00
Sted: Auditorium 14


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive