NHH vertskap for første forskerskole-konferanse

Anna Mette Fuglseth Arkivfoto

Både vitenskapelig kvalitetsheving og nettverksbygging er sentrale element når medlemmer av Nasjonal forskerskole i bedriftsøkonomi møtes til konferanse på NHH 28. og 29. august.

23.06.2009 - Hallvard Lyssand


Som kjent har Forskningsrådet valgt ut NHH som vert for en av landets fire nasjonale forskerskoler - nærmere bestemt Nasjonal forskerskole i bedriftsøkonomi (NFB), som er et samarbeid mellom i alt 14 utdanningsinstitusjoner over hele landet.

Målet med forskerskolen er å styrke kvaliteten på doktorgradsutdanningen og å stimulere til forskning innen ulike bedriftsøkonomiske felt.

Som et ledd i dette arbeidet blir det arrangert forskerskolekonferanse ved NHH 28. og 29. august i år.

Vitenskapelig og sosialt

- Konferansen har både et vitenskapelig og et sosialt formål. Vi vil bidra til å styrke kvaliteten på doktorgradsutdanningen innen bedriftsøkonomi og hjelpe studentene med å bygge nettverk med norske og utenlandske studenter og forskere, sier professor Anna Mette Fuglseth, som er dekan for doktorgradsutdanningen og leder av forskerskolen.

- Arrangementet er åpent for alle PhD-studenter og veiledere fra partnerinstitusjonene, det er ingen konferanseavgift og vi kan tilby et meget solid program, så vi håper selvsagt at både studenter og veiledere støtter aktivt opp, fortsetter hun.

NFB nettside
Nasjonal forskerskole i bedriftsøkonomi har egne nettsider på adressen www.nhh.no/nfb.

Mange sterke navn

Programmet på konferansens første dag er satt sammen av innlegg av interesse for alle studenter innen bedriftsøkonomi.

Listen over "keynote speakers" består av professorene Victor D. Norman (NHH), Tore Ellingsen (SSE), Jay B. Barney (Fischer College of Business) og Nicolai Foss (NHH).

- Innleggene på dag to er mer spesialiserte. De blir holdt av medlemmene i forskerskolens International Advisory Board, og samtlige er internasjonale kapasiteter, forteller Fuglseth.

Nevnte Jay B. Barney er først ut, fulgt av professorene Roy D. Howell (Texas TechUniversity), David Lando (CBS), Ken Peasnell (Lancaster University Management School) og Thomas F. Ruherford (ETH Zürich).

Les mer om programmet på forskerskolens nettsider

Parallelle sesjoner

I tillegg til plenumssesjonene blir det parallelle sesjoner med presentasjoner av doktorgradsarbeider.

Planleggingen av disse sesjonene blir gjort av lederne for de seks spesialiseringene innenfor forskerskolen: Frøystein Gjesdal (Accounting), Kristian Miltersen (Finance), Lars Mathiesen (Economics), Leif Sandal (Management Science), Sigurd V. Troye (Marketing and International business) og Kirsten Foss (Strategy and Management).

- Vi har ikke sendt ut noen "call for papers" i denne sammenhengen. Det er studentene og veilederne som i fellesskap vurderer om det er hensiktsmessig å legge frem arbeider på konferansen, opplyser Fuglseth.

- Alle studenter har imidlertid anledning til å presentere og få kommentarer på sine prosjekter i "poster sessions", legger hun til.


Fast arrangement

Arrangementet ved NHH i august er debuten for det som skal bli en årlig forskerskolekonferanse. Hvilken institusjon som er vert vil variere.

Forskerskolen har også aktiviteter i tilknytning til FIBE-konferansen. I denne sammenhengen vil det blant annet bli arrangert doktorgradskollokvier og veilederseminarer. De første fant sted allerede ved FIBE-konferansen i begynnelsen av januar i år.

Les mer om NFB på forskerskolens nettsider (engelsk)

Påmelding til konferansen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive