Hva jobber du med, egentlig, Sally Tveit?

Endelig fredag

Endelig fredags utsendte har denne gangen vært på reportasjereise til Paviljongen og snakket med Sally Tveit ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon. Ta ellers en titt på siste ukes internett-farsott, en egen side viet familiebilder med relativt høy fnisefaktor.

05.06.2009 - Kristian Tindeland Marthinsen


Sally Tveit
Sally Tveit.

Navn: Sally Jean Tveit
Alder: 56 år
År på NHH: Syv

Hva jobber du med, egentlig?
Mine hovedoppgaver er å være sekretær for FSK-instituttstyret, drive eksamens- og undervisningsadministrasjonen ved instituttet samt administrasjon av translatøreksamen.

Her på instituttet har vi nettopp ferdigavviklet muntlige eksamener for språkvalgfagskandidater. Da er det intens aktivitet her i fjorten dager. Alle kandidater skal møte til rett sted på rett tid. I tillegg skal eksterne sensorer også ivaretas.

Instituttet har også et eget bibliotek som jeg tar meg av. Her er det mange bøker som er relevante for språkfagene, men vi har ikke egen bibliotekar. Det er egentlig ikke et utlånsbibliotek, men vi låner ut bøker allikevel, så der blir det jo litt å passe på.

Hva har du gjort denne uken?
Denne uken har stort sett gått med til planleggingen av et strategimøte vi skal ha førstkommende mandag. Der skal vi gå gjennom kurs og karakterer for vårsemesteret, vi skal evaluere translatørrelaterte aktiviteter og vi skal drøfte prinsipper vedrørende eksterne prosjekter sammen med Bjarte Grønner.

I tillegg er jeg med i sommerfestkomiteen, så jeg har brukt litt tid på å velge ut noen franske viner som dere skal få smake på.

Hva er det beste med jobben?
Kollegene på instituttet sørger for en behagelig atmosfære. Det er en variert jobb, og jeg liker at det skjer mye på en gang. Det er litt for enhver smak, rett og slett.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Da bruker jeg og mannen min mye tid på småbruket og barndomshjemmet hans i Mundheim i Hardanger. Der har jeg også et lite atelier hvor jeg driver med Telemarks-rosemaling.

Du vinner førstepremien i lotto. Hva gjør du?
Først ville jeg sørget for at ungene mine ikke har studielån. Deretter ville jeg pusset opp småbruket. Med hovedhus, løe, skykkje, innmark, utmark og skog å passe på ville litt ekstra ressurser uten tvil gjøre det til en mer spennende plass for venner og familie å komme til.

Hvis du måtte velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Da jeg var ferdig nyutdannet biolog fikk jeg et tilbud om å jobbe som krimtekniker i England. Men jeg valgte en annen vei. Jeg har ofte lurt på hvordan det kunne blitt.

Har du en bok du vil anbefale?
Shogun av James Clavel. Den er satt til middelalderen i Japan, og er en stor historie som sitter lenge etter at du har lest den.

Sånn ellers:
Det var kjærligheten som trakk Sally til Norge. Nå i juni feirer hun og mannen sølvbryllup.


Lenker vi liker

Flaue familier: Vi stjeler fra Dagbladet som i går henviste til nettsiden www.awkwardfamilyphotos.com

Som navnet tilsier er det en flott samling av heller lite vellykkede familiebilder.

Helt feil: Nettsiden http://failblog.org/ viser klipp og bilder som er, ja, helt feil.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive