Hva har du egentlig jobbet med, Charlotte Rundhovde?

Endelig fredag

Ukens fredagsgjest har ekstra god grunn til å puste lettet ut. Kontorfaglærling Charlotte Rundhovde har brukt store deler av uken på den avsluttende fagprøven. Torsdag var prøven overstått, og nå har hun to måneder igjen av oppholdet på NHH.

26.06.2009 - Hallvard Lyssand


Charlotte Rundhovde
Charlotte Rundhovde.

Navn: Charlotte Rundhovde
Alder: 21
År på NHH: Tre. Først ett år som ekstrahjelp på foretak, og så to år som kontorfaglærling.

Hva har du egentlig jobbet med?
Å, alt mulig! Jeg har vært innom nesten alle avdelinger og har drevet med alt fra arkivarbeid, kundebehandling og tilsettingsprosesser til fakturabehandling og webredigering. Men den største biten har vært i Infosenteret, der jeg har tatt imot og hjulpet studenter.

Her får man virkelig prøvd mye. I utgangspunktet var jeg litt i tvil om jeg skulle begynne som lærling, men jeg fikk det anbefalt av Karin som var lærling før meg, og å takke ja er det beste jeg har gjort.

Hva har du gjort den siste uken?
Jeg har hatt fagprøve tirsdag, onsdag og torsdag. De to første dagene ble brukt til planlegging og valg av virkemiddel, mens selve prøven var på torsdag. Prøven omfattet mange sider av kontorfaget, der en oppgave foregikk i Infosenteret.

Jeg fikk blant annet i oppgave å lage en presentasjon av NHH for elever i den videregående skolen. Videre gjorde jeg alt fra nett-oppdateringer til HMS-arbeid og økonomioppgaver.

Vel overstått. Er du fornøyd med prøveinnsatsen?
Akkurat da det var over følte jeg at det var mye jeg kunne gjort bedre, men i dag er jeg storfornøyd.

Hva har vært det kjekkeste med jobben?
Jeg var på utveksling i Glasgow i tre måneder i fjor høst, og jobbet for Det Norske Veritas. Det var veldig gøy.

Jeg likte også svært godt å være på Internasjonalt kontor. Det var kjekt å jobbe med internasjonale studenter. Selv har jeg har studert i Tyskland.

Jeg trives dessuten veldig godt på Personalavdelingen.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Vi har akkurat kjøpt enderekkehus på Rolland, og nå er vi heldigvis ferdig med oppussingen. Ellers liker jeg å gå på fjellet, og å være med familie og venner.

Du vinner førstepremien i lotto. Hva gjør du?
Jeg tror jeg ville kjøpt hytte på fjellet. Det er greit å ha om vinteren.

Hvis du måtte velge en annen utdannelse/yrkesretning, hva ville det blitt?
Da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg veldig interessert i å bli advokatsekretær, men nå tror jeg det hadde blitt noe innen salg og sørvis.

Du har nøyaktig to måneder igjen på NHH i dag (fredag 26. juni). Har du jobb når du er ferdig her?
Nei. Å få fast jobb er ikke lett. Det har vel kanskje noe med finanskrisen å gjøre. Men jeg har avtale med et bemanningsbyrå, og når det dukker opp noe som passer skal sjansen være god. Nå som jeg er huseier gjelder det uansett å jobbe.

Har du en film/bok/musikk du vil anbefale?
I am Legend med Will Smith er veldig bra. Et virus har rammet verden, drept mange og gjort nesten alle gjenlevende om til monstre, og Will Smith må prøve å redde verden. Den er veldig bra!



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive