MASTRA fulltegnet

Executive MBA-studiet i strategisk ledelse (MASTRA) er fulltegnet, og i begynnelsen av februar går de 32 deltakerne i 2009-kullet i gang.

28.01.2009 - Hallvard Lyssand


MBA-studier har en tendens til å være konjunkturfølsomme, men MASTRA-programmet ved NHH Executive har visst seg å være populært og relativt stabilt i forhold til konjunktursvingninger.

- 2009-kurset er nå fulltegnet, og det er vi selvsagt svært godt fornøyd med - særlig med tanke på den pågående finanskrisen. I oktober så det vesentlig mørkere ut påmeldingsmessig, sier seniorkonsulent Morten Hilt.

MASTRA er et helhetlig program over to år som henvender seg til ledere i privat og offentlig virksomhet med strategisk fokus og erfaring. Gjennomført studium gir rett til tittelen MBA - Master of Business Administration.

Årets kull er det tolvte i rekken og går i gang 5. februar. Professor William Brochs-Haukedal er programdirektør.

Stabilt

- MASTRA er det programmet som har hatt best og mest stabil søkning siden det ble etablert i 1996. Med unntak av i fjor har det vært fulltegnet hvert år siden starten, opplyser Hilt.

- Vi regner med to hoveddrivere når det gjelder søknad til MBA-studier. Den ene er motivasjonen til å lære mer, ønsket om å heve formell kompetanse og å styrke egen karriereutvikling. Denne faktoren går opp i nedgangskonjunkturer. Den andre driveren er bedriftenes vilje til å betale for programmet, og den går gjerne ned i dårlige tider. Disse to driverne går altså ofte mot hverandre, sier Hilt.

- For et år siden var norsk økonomi glovarm, og mange følte trolig at de ikke kunne ta seg tid til å være borte fra bedriften, ikke en gang for å drive kompetanseutvikling. Svakere søkning til kullet som startet for et år siden har nok sammenheng med dette. Nå har tidene forandret seg, og dermed blir formell kompetanse viktigere, avslutter han.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive