Ikke nevnt i krisepakken

Regjeringens krisepakke inneholder flere tiltak innenfor universitets- og høyskolesektoren, men NHH er ikke nevnt spesifikt.

26.01.2009 - Hallvard Lyssand


Regjeringens tiltakspakke for å møte finanskrisen ble presentert i Stortinget mandag formiddag.

I en totalpakke på ca. 20 milliarder kroner er 470 mill. kroner satt av til nybygg og vedlikehold i universitets- og høyskolesektoren. I tillegg skal det blant annet satses på nærings-PhD-er og 57 nye stipendiatstillinger, men de sistnevnte er øremerket matematisk-naturvitenskapelige og teknologiske fag, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Flere store byggeprosjekt i Bergensområdet er prioritert med midler fra tiltakspakken.

Fra NHH var det spilt inn en del vedlikeholdsprosjekt, men basert på første gjennomsyn kan ikke rektor Jan I.Haaland se at NHH er nevnt.

- Det ser ikke ut til at vi er inne, nei, sier Haaland.

Han hadde ikke spesielle forventninger til tiltakspakken på NHHs vegner, og tror det generelt har vært for høye forventninger til innholdet.

Ingen store rehabiliteringsbehov

I likhet med rektor Haaland hadde assisterende direktør Kurt Petersen svært få forventninger til innholdet i krisepakken.

- Bygg og anlegg er prioritert i pakken, men NHH har ikke store rehabiliteringsbehov. Vi meldte inn diverse tiltak for ordens skyld, men i realiteten hadde vi ingen forventninger, sier Petersen.

- Skisseprosjektet for et større nybygg er derimot i full gang, og vi håper at dette prosjektet vil ligge godt an når krisepakken skal følges opp i ordinære og mer varige politiske prioriteringer i vår sektor, legger han til.

Må vente på studieplass-konklusjon

I situasjoner med økende arbeidsledighet er oppretting av flere studieplasser et mulig tiltak. Det er imidlertid ikke en del av pakken i denne runden.

- Jeg har registrert at mange har hatt forventninger til nye studieplasser i denne krisepakken. Dette er en utfordring vi vil komme tilbake til i forslag til revidert statsbudsjett og etter at vi har sett vårens søkertall til opptak til høyere utdanning, sier statsråd Tora Aasland i en pressemelding.

Rektor Haaland slår fast at NHH i utgangspunktet er sprengt både når det gjelder fasiliteter og fagstab, men at en får vente til mai, juni og se hva som blir departementets konklusjon i studieplass-spørsmålet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive