Hans-Werner Sinn holder Sandmo Lecture

Hans-Werner Sinn, Foto: Jan Roeder

Finanskrisen er tema når professor Hans-Werner Sinn fra Ludwig-Maximilians-universitet i München holder The Agnar Sandmo Lecture on Public Policy mandag 12. Januar. Forelesningen starter kl 12.15 i aud. Agnar Sandmo.

06.01.2009 - Hallvard Lyssand


Sandmo Lecture on Public Policy ble opprettet i 2008 som en hyllest til NHH-professor Agnar Sandmo.

Sandmo er en av Norges mest framtredende økonomer, og forskningsbidragene hans spenner over et vidt felt, fra sparing og porteføljevalg under usikkerhet, via offentlig økonomi og analyser av velferdsstaten til økonomisk idéhistorie og miljø-økonomi.

Tysk toppøkonom

Årets gjesteforeleser er professor Hans-Werner Sinn (f. 1948). Sinn er professor i samfunnsøkonomi ved universitetet i München og er blant Tysklands mest markante og innflytelsesrike økonomer.

Tittelen på Sinns foredrag er The Financial Crisis.

Professor Sandmo kjenner ikke detaljer i foredraget, men konstaterer at Sinn ikke viker for debatt, og at han trolig vil utrykke seg klart og siterbart - også for ikke-økonomer.

Hans-Werner Sinn har forsket på en rekke områder, men fra de siste årene trekker Sandmo frem arbeidet hans innen alternative økonomiske systemer og miljø- og ressursøkonomi.

Gjestevisitt

Parallelt med oppretting av The Sandmo Lecture ble det også opprettet et gjestestipend for forskere under 40 år. Årets mottaker av The Sandmo Junior Visiting Fellowship in Public Policy er Odd Rune Straume (f. 1971).

Straume er blant annet utdannet ved Universitetet i Bergen, og er Associate Professor of Economics ved Universitetet i Minho i Portugal. Blant Straumes faglige interessefelt er arbeidsmarkeder og globalisering og konkurranse og regulering i helsemarkeder.

Gjestestipendet omfatter et månedlangt opphold ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH og en gjesteforelesning i forbindelse med The Sandmo Lecture. Straumes foredrag finner sted tirsdag og har tittelen Regulation, generic competition and pharmaceutical prices: theory and evidence from a natural experiment.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive