Selvik om styreverden

Arne Selvik

Seniorkonsulent og redaktør i AFF, Arne Selvik bruker sin erfaring som medlem, rådgiver og observatør i et hundretalls styrer i boken Styreverden som kommer ut i dag. Forfatteren signerer boken på Studia på NHH onsdag kl. 14.

10.02.2009 - Hallvard Lyssand


Styreverden handler om prosessene i moderne styrer og hvordan styrene kan utvikles til å gi konkrete bidrag til bedriftenes resultater. Arne Selvik setter søkelyset på hvordan norske styrer for såvel bedrifter som institusjoner strever med å finne en konstruktiv og verdiskapende rolle.

Hovedbudskapet i boken er at styret kan spille en aktiv rolle i bedrifter og organisasjoner. Når virksomhetenes suksess i større grad enn før kommer i raskt skiftende markeder, kan styrets engasjement i strategiarbeidet være avgjørende. Styret kan dessuten styrke sin funksjon som kritisk motvekt og korrektiv mot den ansatte ledelsen.

Siviløkonom og sosiolog Selvik har skrevet en rekke bøker og artikler om næringsøkonomi, ledelse og styrearbeid.

Styreverden er en utvidet versjon av utgivelsen Den skjulte styreverden fra 2001. I forordet til nyutgivelsen konstaterer forfatteren at det har skjedd mye i styreverden på de åtte årene.

Både bedrifts- og institusjonsstyrer er blitt mer synlige i mediebildet - ofte med negativt fortegn. Samtidig har utskiftningstakten av styreledere og administrerende direktører gått opp både i det private og det offentlige - gjerne pågrunn av konflikter, habilitetsproblem eller etiske dilemma.

Samtidig har det både kommet krav om minst 40 prosent av hvert kjønn i styrer i allmennaksjeselskap, og en norsk anbefaling for eierskap og selskapsledelse etter mønster fra andre europeiske land, med alt dette innebærer.

"Den norske styreverden har beveget seg inn i en spennende fase, sett i et internasjonalt perspektiv, hvor det blir viktig å kartlegge og høste erfaring fra de mer moderne og progressive styrerom. Det krever systematisk evaluering av styret arbeid, noe som de beste styrene allerede er i gang med," skriver Selvik.

Styreverden vender seg både til styreledere og -medlemmer, ledere, rådgivere og studenter, og skal gi leseren grunnlag for refleksjon omkring egen styrerolle eller andres utøvelse av styreverv, heter det i presentasjonen fra Fagbokforlaget.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive