Professor Gunnar S. Eskeland 50 år

Professor Gunnar S. Eskeland (Foto: Paul Sigve Amundsen/arkiv)

Professor Gunnar S. Eskeland fyller 50 år 27. desember.

27.12.2009 - Red.


Gunnar S. Eskeland har siden 2008 vært professor i klima- og miljøøkonomi ved Institutt for foretaksøkonomi ved NHH, en stilling finansiert av allmennyttige midler fra Sparebanken Vest.

Eskeland ble siviløkonom ved NHH i 1984 og avla doktorgraden samme sted i 2001.

Han ble i 1988 rekruttert til Verdensbankens lederutdannelsesprogram Young Professionals. Der jobbet han i 15 år, de fleste av disse i forskningsavdelingen til banken.

I 2003 flyttet han tilbake til Norge til en stilling som seniorforsker og forskningsleder ved CICERO (Centre for International Climate and Environment Research), Oslo.

Eskelands 15 år i Verdensbanken har gitt ham bred internasjonal erfaring som spenner fra økonomisk politikk i Kenya til miljøproblemer i Mexico City.

Denne erfaringen gjenspeiles i hans doktoravhandling hvor han studerte hvordan ulike finanspolitiske tiltak kunne benyttes til å fremme fellesskapets beste. Miljøpolitikk stod sentralt.

Eskelands karriere i Verdensbanken har gitt ham en pragmatisme for det politisk mulige som har vist seg verdifull i rollen som brobygger mellom næringsliv og akademia. Det har også medført at han har en intuitiv forståelse for hvordan det er mulig å oppnå resultater på tvers av politiske skillelinjer.

Hans evne til nettverksbygging er et resultat av hans smittende humør og sosiale vesen, og ikke minst evnen til alltid å avslutte en debatt med en avvæpnende setning.

Han har også et sterkt samfunnsengasjement ut over klimatrusselen, og han utfordrer gjerne venner og kolleger til debatt.

Eskeland er opptatt av at viktige synspunkter skal komme frem i offentligheten, og han er en hyppig gjest i avisenes spalter som intervjuobjekt og kronikør.

For de av oss som har kjent Gunnar lenge er det lov å si at han er en ukuelig optimist som mener hver dag har nok med egne sorger. Dager med god fangst i garnene på Lyngør er blant hans beste.

Vi gratulerer jubilanten og håper han får et langt virke på NHH.

Venner og kolleger ved Norges Handelshøyskole


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive