PIMs årskonferanse til NHH i 2011

PIM-logo

NHH blir vertskap for PIM-nettverkets årlige konferanse i jubileumsåret 2011. - Dette er et prestisjetungt arrangement med deltakere som er med å sette agendaen for utviklingen av business-skoler, sier leder for Internasjonalt kontor, John A. Andersen. In English

11.12.2009 - Hallvard Lyssand


Partnership in International Management (PIM) er en sammenslutning av nærmere 60 universiteter og handelshøyskoler fra hele verden. Partnerskapet ble etablert i 1973, og NHH har vært medlem siden 1995.

I 2011 fyller som kjent NHH 75 år, og nå er det klart at høyskolen blir vertskap for PIMs 38. årlige konferanse i jubileumsåret.

- Det faktum at vi feirer jubileum i 2011 var blant argumentene vi brukte da vi søkte om å få arrangementet, sier John A. Andersen ved Internasjonalt kontor.

Konferansen finner sted om høsten, men endelig dato for arrangementet ved NHH er ikke fastsatt.

Setter agendaen

- PIM er en samling av stjerneuniversiteter, og den årlige tre dager lange fagkonferansen er et prestisjearrangement, sier Andersen.

- Her møtes rektorer og andre ledere fra medlemsinstitusjonene for å se nærmere på hva som skjer med økonomiutdanningen rundt om i verden, og hovedinnlederne som blir invitert er toppfolk fra politikk og næringsliv.

- De som deltar her er personer som er med å sette agendaen for business-skoler i fremtiden, legger han til.

Viktig global samarbeidsarena

Andersen understreker at PIM-nettverket er en viktig arena for NHH.

- Rett nok er CEMS-samarbeidet tettere og mer forpliktende, og vi er tyngre involvert der. Men PIM er en langt større sammenslutning og har dessuten flere amerikanske læresteder som medlemmer, og i likhet med oss er mange av CEMS-partnerne med begge steder, sier han.

- PIM fungerer som en paraplyorganisasjon der lærestedene kan finne hverandre og opprette samarbeid. Vi bruker for eksempel PIM-nettverket svært aktivt i forbindelse med utvekslingsarbeid for studenter.

Les mer om PIM på sammenslutningens nettsider

Årets PIM-konferansen fant sted ved The McCombs School of Business ved The University of Texas i Austin fra 21. til 23. oktober i år.

2009-konferansens nettsider

2010-konferansen finner sted fra 10. til 12. november, og vertskap er the University of Otago School of Business i Dunedin på New Zealand.

2010-konferansens nettsider


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive