Paul A. Samuelson er død

Paul A. Samuelson (Arkivfoto)

Den svært markante amerikanske økonomen Paul A. Samuelson døde søndag 13. desember, 94 år gammel.

14.12.2009 - Hallvard Lyssand


Paul A. Samuelson (1915-2009) ble utdannet ved University of Chicago og Harvard, og ble professor i økonomi ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) 32 år gammel.

Han fikk, som første amerikaner, Nobelprisen i økonomi i 1970, for sine bidrag på en rekke felt innen faget og for sitt bidrag til å heve det analytiske og metodologiske nivået innen økonomisk vitenskap.

- Samuelson er blant de aller fremste økonomiske teoretikerne i det 20. århundre, og spilte en helt sentral rolle i moderniseringen av økonomisk teori etter krigen, sier professor emeritus Agnar Sandmo ved Institutt for samfunnsøkonomi.

- Han moderniserte dessuten måten man underviser i økonomi, fortsetter Sandmo.

Samuelsons lærebok Economics: An Introductory Analysis ble første gang utgitt i 1948. Den har nå kommet i 19 utgaver, er oversatt til over 40 språk, har solgt i mer en fire millioner eksemplarer, og er regnet som historiens mestselgende lærebok i økonomi.

- Paul Samuelson klarte å fremstille til dels avansert teori på en enkel måte, og å vise sammenhengen mellom teori og anvendelse på en god måte. I tillegg brakte han moderne teori inn i undervisning på helt elementært nivå, sier Sandmo.

Les mer på MITs nettsider


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive