Ole Gjølberg 60 år

Professor Ole Gjølberg fyller 60 år den 30. desember. Gjølberg er professor i foretaksøkonomi ved Universitet for Miljø og Biovitenskap (UMB) og er professor II i finansiell økonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH).

29.12.2009 - Red.


Ole Gjølberg er født i Fredrikstad. Han er siviløkonom fra NHH (1972) og dr oecon fra samme institusjon (1981).

Gjølberg har hatt sentrale verv i Norges Forskningsråd og Universitets- og Høgskolerådet. Han er leder av Universitets- og høyskolerådets permanente publiseringsutvalg.

Videre har Gjølberg sittet flere perioder i kommunestyret i Rygge, først for SV og nå for Arbeiderpartiet. Sammen med sin bror driver han også en større bondegård på Rygge.

Professor Gjølberg er en markant skikkelse i det norske bedriftsøkonomiske miljøet og en svært populær og engasjerende foredragsholder og debattant.

Hans spesialområde er empirisk finans. Hans vitenskapelige publikasjoner spenner bredt fra energi- og råvaremarkeder, verdipapirmarkeder, kapitalforvaltning, landbruksøkonomi til økonomisk historie.

Han er kjent som en meget innovativ forsker og flere av hans vitenskapelige arbeider er hyppig sitert internasjonalt.

Gjølberg har også hatt viktige utredningsoppgaver for offentlige organer, herunder evaluering av den etiske forvaltningen i Oljefondet og lønnsomhetskrav for norske investeringer i alternativ energi.

Han har vært sentral i arbeidet med Kvalitetsreformen for universiteter og høyskoler, og har vært med å evaluere det svenske høgskolesystemet innenfor økonomisk-administrative fag.

Ole Gjølberg er en svært aktiv mann med utallige interesser, og er alltid til stede for sin familie og sine mange gode venner. Han er en organisator av rang både i sitt profesjonelle og private liv.

Vi gratulerer jubilanten og håper å kunne nyte godt av hans viktige innsats for NHH i fortsatt mange år.

Fra venner og kollegaer ved NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive