NHH Bulletin nr. 4 er klar

NHH Bulletin nr. 4 2009

Årets fjerde og siste utgave av NHH Bulletin er kommet fra trykkeriet. Her kan du lese om litt av det du kan lese om.

21.12.2009 - Red.



NHH Bulletin nr. 4, 2009

FIBE 2010: Islandske mysterier
I 2006 fikk to av toppene i den islandske banken Kaupthing utbetalt cirka 86 mill svenske kroner hver i lønn og bonus. Den nå nasjonaliserte banken Glitnir lånte ut millionbeløp slik at en 12-åring kunne kjøpe aksjer. Hva var det med bankvesenet på Island som gikk så galt?

Livet etter krisen. Hva nå?
- Norge har klart seg forbløffende bra. Det er en kombinasjon av flaks, nasjonal egenart og politikken som har vært ført, men det er ikke sånn at vi er immune neste gang noe skjer, sier professor Victor D. Norman.

Frykter industridød
- Jeg er bekymret for framtiden. Ikke først og fremst for Karmøy, men for industrien i Norge, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Nedreaas ved Hydro Aluminium. - Helt greit at verkstedsindustrien forsvinner. Hadde industrien trodd det var lønnsomt å modernisere, ville det skjedd for lengst, sier professor Lars Mathiesen.

Skal, skal ikke….
- Hvis du ikke vil at din mor eller Dagens Næringsliv skal vite om det, bør du antageligvis la være å gjøre det, sier Arne Selvik.

Sjefen for garantiene
Administrerende direktør i GIEK, Wenche Nistad, har tilgang på mer enn hundre milliarder kroner. Hun garanterer for norsk eksport og investeringer i utlandet i gode og dårlige tider.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive