Klatrer 13 plasser

Financial Times, hovedrangering 2009

NHH klatrer 13 plasser til 34. plass på Financial Times' hovedrangering av europeiske handelshøyskoler for 2009. In English

07.12.2009 - Hallvard Lyssand


Financial Times (FT) utfører årlig fem delrangeringer av ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler. På slutten av året setter FT disse sammen til en hovedrangering.

Hovedrangeringen for 2009, som omfatter 70 europeiske handelshøyskoler, ble offentliggjort i dag. Den viser at NHH har klatret tretten plasser til 34. plass.

På tilsvarende rangering i fjor gikk NHH opp ti plasser til 47. plass. På to år har altså høyskolen klatret 23 plasser på hovedrangeringen.

- Oppgangen bekrefter at NHH er inne i en positiv utvikling, og at vi får resultater av de prosessene vi har igangsatt, sier rektor Jan I. Haaland, som mener Financial Times rangeringen bekrefter NHHs internasjonale posisjon som handelshøyskole.

Stabilt i toppen

I toppen av listen har det ikke vært endringer de tre siste årene. HEC Paris topper også i 2009 fremfor London Business School, franske Insead og med IMD i Lausanne på fjerdeplass.

Blant de nordiske handelshøyskolene er Stockholm School of Economics høyest rangert med en 15. plass (som i fjor).

Helsinki School of Economics er nr. 18 (ned en plass fra 2008), Copenhagen Business School er nr. 31 (opp fra 37 i 2008), mens BI er på 61. plass (ned fra 53. plass i 2008).

For øvrig er 15 av NHHs CEMS-partnere å finne på hovedrangeringen, inkludert topprangerte HEC Paris, SSE, HSE og CBS.

Fire av fem

Som nevnt rangerer FT fem studietilbud i løpet av året: Fulltids MBA programmer, masterprogrammer (siviløkonomutdanning), åpne videreutdanningsprogrammer, bedriftsinterne programmer og executive MBA programmer.

NHH deltok i år i rangeringene av de fire sistnevnte. Dette er flere enn tidligere år, noe som bidrar til klatringen på hovedrangeringen.

For å oppnå 100 prosent vekting i hovedrangeringen må en imidlertid delta i alle de fem delrangeringene.

Mange kriterier

De ulike delrangeringene er basert på spørreundersøkelser blant uteksaminerte kandidater og egenrapportering fra lærestedene.

Blant kriterier som ligger til grunn er kandidatenes lønn, karriereutvikling og internasjonal mobilitet blant de viktigste.

Internasjonalt innslag blant studenter, fagstab og styre, samt kvinneandel og andel av fagstab med doktorgrad teller også med.

Se hele 2009-rangeringen på FT.com


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive