Klart for årets siste styremøte

NHH (Arkivfoto)

I dag møtes NHHs styre til sitt siste møte i 2009. Blant sakene på agendaen er høyskolens budsjett for 2010.

15.12.2009 - Hallvard Lyssand


Når NHH-styret behandler administrasjonens forslag til budsjett tirsdag er det i visshet om at budsjettsituasjonen er utfordrende også for neste år.

Allerede da statsbudsjettet ble presentert midt i oktober konstaterte administrerende direktør Ragnar Fagereng at det knapt var positive nyheter å finne for NHH.

"For andre år på rad er tildelingen til NHH over statsbudsjettet lavere enn forventet, og høyskolen drar med seg underfinansieringen fra 2009 inn i 2010," ble det fastslått i styresaken til forrige møte i slutten av oktober.

Mange av hovedtrekkene i budsjettforslaget som blir behandlet i dag ble presentert for styret i oktobermøtet.

Styret understreket blant annet at det er viktig å ta høyde for at budsjettsituasjonen kan forbli stram de kommende årene.

Rektor og styreleder Jan I. Haaland sier til Paraplyen at NHHs situasjon ikke er unik, og at tilsvarende utfordringer rammer hele universitets- og høyskolesektoren.

Balanserer med virksomhetskapital

Bevilgningen til NHH over statsbudsjettet i 2010 er på ca. 324,2 mill. kroner (mot 309 mill. kroner i 2009).

I tillegg kommer såkalte dekningsbidrag fra bidrags- og oppdragsaktivitet på til sammen 1,8 mill. kroner, slik at totalinntektene for den bevilgningsfinansierte virksomheten blir på ca. 326 mill. kroner.

Til sammen utgjør lønnskostnader (223,7 mill. kroner for 338,2 årsverk), driftskostnader (98,1 mill. kroner), investeringer (8,5 mill. kroner) og prosjektrettede tiltak (ca. 4,2 mill. kroner) utgifter på ca. 334,5 mill. kroner.

Administrasjonens forslag er å balansere 2010-budsjettet ved hjelp av 8,5 mill. kroner oppspart virksomhetskapital.

Det blir likevel understreket at dette er en løsning som ikke kan benyttes over flere år.

- Dersom budsjettet for 2011 ikke blir vesentlig styrket vil man ikke kunne komme utenom tiltak som vil innebære redusert bemanning, heter det i administrasjonens saksfremlegg.

Gitt den stramme budsjettsituasjonen foreslår administrasjonen å redusere vitenskapelig og administrativ stab med ett årsverk hver i 2010, samtidig som det arbeides videre med å finne ytterligere innsparingsmuligheter knyttet til effektivisering av arbeidsprosesser.

Blant andre punkt på sakslisten under årets siste styremøte er en sak om EQUIS-reakkreditering, en milepælsplan for implementering av NHHs nye strategi, en sak om opptaksrammer for studieåret 2010/2011, planlegging av 75-årsjubileet, forslag til ny samarbeidsavtale mellom NHH og AFF og en avtale om seniorpolitisk handlingsplan for NHH.

Se saksdokumentene til årets siste styremøte på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive