Film om NCE Subsea og klyngeeffekten

Undervannsteknologi (Ill.: NCE Subsea)

Studenter frå NHHs International Strategy-kurs er blant deltakerne i en ny film som promoterer NCE Subsea og undervanns-klyngen tilknyttet Kystsenterbasen på Ågotnes. In English

22.12.2009 - Hallvard Lyssand


18. september i år besøkte studenter frå NHHs kurs International Strategy Kystsenterbasen på Ågotnes. Dette er hovedbasen for den vestnorske undervannsklyngen og tilretteleggingsorganisasjonen NCE Subsea (NCE: Norwegian Center of Expertise).

NHH og SNF ble partnere i NCE Subsea i 2007, og helt fra starten var ett av målene at partnerskapet skulle benyttes i utdannelsen av NHH-studenter.

- Undervannsklyngen består av mer enn 100 selskap. Flere av disse - for eksempel Statoil, FMC Technologies, Aker Solutions og Framo Engineering - er ledende internasjonalt på sine felt, og klyngen er ett av de mest komplette miljøene innen undervannsteknologi for olje- og gass-sektoren på verdensbasis, sier førsteamanuensis Svein Ulset fra Institutt for strategi og ledelse.

- Slik sett representerer klyngen også et virkelig utfordrende miljø fot internasjonal busines og særlig for NHHs internasjonale masterstudenter, legger han til.

Reklamefilm

Studentenes besøk ved Kystsenterbasen tidligere i høst var ikke utelukkende utdanningsmessig orientert. De ble også deltakere i en film om undervannsklyngen og NCE Subsea.

- Den sju minutter lange filmen heter NCE Subsea and the Cluster Effect, og skal gi en liten smakebit av det klyngen og NCE Subsea representerer, sier Ingvild Vågen Ulset.

Hun har laget filmen i samarbeid med NCE Subseas direktør, Trond Olsen og NHH/SNF-representant Svein Ulset.

- Vi er i ferd med å utvikle et business-case om undervannsklyngen på Ågotnes, og målet er at filmen skal bidra til å vekke interesse for caset, for eksempel blant MiB- og CEMS-studenter, sier Svein Ulset.

Filmen er tilgjengelig i Quicktime-versjon på NCE Subseas nettsider

Les mer om NCE Subsea


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive